DIGITALNE USLUGE PROTIV KORONE: Novi termin vakcinacije i potvrda o vakcinisanju na klik, bez posete COVID centru | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIGITALNE USLUGE PROTIV KORONE: Novi termin vakcinacije i potvrda o vakcinisanju na klik, bez posete COVID centru

Nove eUsluge na Portalu eUprava vezane za vakcinisanje protiv COVID-19.

  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Od 20. marta na Portalu eUprava dostupne su nove usluge vezane za vakcinisanje protiv COVID-19 virusa, i to:

  • Propušten termin za vakcinaciju i
  • Potvrda o vakcinaciji.

Ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio je svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina.

Možda će vas zanimati:

Ova usluga je namenjena isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i mejl) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu, takođe preko portala eUprava.

Ukoliko ste propustili svoj termin za vakcinaciju potrebno je da putem usluge Propušten termin za vakcinaciju iskažete ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja, kako biste dobili novi termin. Ova usluga daje mogućnost da odaberete da li želite da vam eUprava zakaže bilo koji termin ili da postavite datum posle koga možete da primite vakcinu. Kako bi neko koristio ovu uslugu nije potrebno da bude registrovan korisnik Portala eUprava“, izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da je sve više građana koji se Kancelariji za IT i eUpravu obraćaju i za slanje Potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 na mejl, te da je izrađena usluga Potvrda o vakcinaciji.

Izdavanje potvrde o vakcinaciji je veoma jednostavno. Nakon što se prijavite na Portal eUprava svojim nalogom i odete na uslugu Potvrda o vakcinaciji, klikom na zeleni taster Pokreni uslugu pojaviće se polja koja je potrebno da popunite. Nakon što popunite JMBG i mejl na koji želite da Vam se potvrda pošalje kliknite na taster Podnesi zahtev. Kroz par minuta dobićete potvrdu. Ovu uslugu možete popuniti i poručiti za članove svoje porodice“, rekao je Jovanović.

On je podsetio da kako biste koristili ovu uslugu je potrebno da budete registrovan korisnik Portala eUprava i da se prijavi na sistem.

Pre svega, podsećamo vas da preko portala eUprava imate mogućnost i da zakažete prvo vakcinisanje i odaberete željenu vakcinu, takođe bez odlaska ili zvanja COVID centra, a ova usluga je dostupna i bez registracije na portal eUprava.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pera

Evo ideje - uvedite vakcinaciju putem dronova. Samo doleti i bocne te. To je u duhu globalizacije i digitalizacije takodje. Kasnije mogu da nas drze u ogradjenom prostoru i ispaljuju na nas strelice.