ZA VIŠE OD 300 TAKSI MUP-a građani više ne moraju da donose dokaze o uplati, službenici će to već znati | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA VIŠE OD 300 TAKSI MUP-a građani više ne moraju da donose dokaze o uplati, službenici će to već znati

Građani od 16. marta više ne moraju da donose dokaze o uplati taksi i naknada za usluge MUP-a.

  Izvor: Promo/Huawei

Građanima je od danas omogućeno da na nov i efikasan način izvrše plaćanje taksi i naknada za usluge koje pružaju organi javne uprave.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elekronsku upravu Mihailo Jovanović objavili su novu elektronsku uslugu Plati koju će Ministarstvo prvo ponuditi korisnicima svojih usluga na Portalu eUprava.

Možda će vas zanimati:

Naime, na Portalu eUprava razvijen je poseban sistem plati.euprava.gov.rs koji omogućava kreiranje jedinstvenog platnog naloga za bilo koju uslugu koji sadrži jedinstveni poziv na broj odobrenja. Na ovaj način u potpunosti se eliminiše potreba donošenja overene uplatnice u papiru kao dokaza da je plaćena odgovarajuća taksa ili naknada.

Nakon kreiranja platnog naloga, građani na Portalu eUprava mogu izvršiti plaćanje Dina, Visa, MasterCard i Maestro platnom karticom svih banaka koje posluju na tržištu Srbije, ali isto tako kreiranu uplatnicu mogu da sačuvaju i istu da plate putem svog naloga elektronskog bankarstva ili na šalteru bilo koje banke ili pošte.

Trenutno na ovom sistemu dostupno je 300 usluga Ministarstva unutrašnjih poslova kao što je plaćanje taksi i naknada prilikom vađenja novih ličnih karata i pasoša, registracije vozila, izdavanja saobraćajne dozvole itd, a uskoro i ostali organi državne uprave će početi da koriste ovaj sistem. Građani više ne moraju da popunjavaju nekoliko uplatnica, dovoljno je da putem sistema plati.euprava.gov.rs kreiraju jedinstvenu uplatnicu.

Možda će vas zanimati:

"Samo od januara ove godine na Portalu eUprava preko 24.000 građana je zakazalo termin za ličnu kartu i pasoš i svi oni su morali da odu do banke ili pošte kako bi izvršili plaćanje taksi i naknada. Od sada građani to više neće morati da rade, dovoljno je da preko Portala eUprava zakažu termin i preko sistema Plati kreiraju uplatnicu i plate, a ta uplata biće evidentirana i dostupna šalterskom službeniku prilikom odlaska u zakazan termin. Odnosno, nema potrebe da građani više donose overene izvode ili druge dokaze o uplatikako bi dokazali da je neka taksa i naknada plaćena”, izjavio je Jovanović.

Plaćanje taksi i naknada predstavlja sastavni deo većine postupaka. Zato je važna komponenta digitalizacije javne uprave i povećanja njene efikasnosti proces plaćanja koji treba da podrže kvalitetne i potpune elektronske usluge. Usluga Plati svim učesnicima u procesu plaćanja (stranka, organ javne uprave, Uprava za trezor, banka) obezbeđuje sve neophodne podatke za kreiranje parametara uplate, provere statusa plaćanja i izvršenja usluge.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA