Neverovatno

KORONA POGURALA KRIPTOVALUTE: Za 3 dana rekordna vrednost novog OMICRON novčića

Da je normalno vreme nijedan proizvod koji ima ime kao jedna od varijanti koronavirusa ne bi mogao da bude uspešan. Pandemija je, a vremena su sve osim normalna.

Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Dmitry Demidko

Kao što Shiba Inu i Squid Game tokeni lete u nebesa samo zato što se radi o popularnom trendu, tako je i Omicron kriptovaluta za samo tri dana porasla desetostruko sa 65 na preko 700 dolara.

Sve je počelo kada je Svetska zdravstvena organizacija u petak 26. novembra objavila Omicron kao novu zabrinjavajuću varijantu koronavirusa. To je bilo dovoljno da do nedelje vrednost Omicron kriptovalute skoči sa 65 na 700 dolara.

Ruku na srce, juče, u ponedeljak, 29. novembra je usledio oštar pad na 375 dolara, da bi cena u trenutku pisanja iznosila malo preko 400 dolara. Ovo pokazuje koliko je malo potrebno ljudima da krenu da investiraju u nove kriptovalute, bez mnogo razmišljanja. Stoga ne treba da vas čudi što je veliki broj korisnika izgubio novac na SQUID kriptovaluti, koja se pokazala kao klasična prevara.

Omicron
Izvor: SmartLife / CoinMarketCap

Omicron je kriptovaluta koja postoji duže nego što je Svetska zdravstvena organizacija nazvala Omicron verziju koronavirusa, i potpuno je blesavo to što je i ova kriptovaluta postigla veliki skok iako za tim zaista nema nikakvog finansijskog opravdanja.

Omicron (OMIC) predstavlja decentralizovanu kriptovalutu koja radi na Ethereum layer 2 mreži Arbitrium, i poržana je od nekoliko drugih kriptovaluta kao što je USDC stabilna kriptovaluta. Ukoliko želite da uskočite na Omicron voz, treba vam nalog na SushiSwap menjačnici, koja je zabeležila ozbiljne skokove u trgovini OMIC/USDC u poslednjih nekoliko dana.

Kako se kopa Bitcoin
Izvor: YouTube / 99Bitcoins

Upravo ovi veliki nekontrolisani skokovi su znaci da se ove kriptovalute nalaze u velikom, prenapumpanom balonu, koji može da pukne istom brzinom kojom je porastao.