UNICEF PRIHVATIO KRIPTOVALUTE: Potrošite 1 Ethereum i pomozite deci sa smetnjama u razvoju da žive lepše | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNICEF PRIHVATIO KRIPTOVALUTE: Potrošite 1 Ethereum i pomozite deci sa smetnjama u razvoju da žive lepše

Predstavljena prva UNICEF izložba i aukcija jedinstvenih digitalnih tokena za pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

 _DJT5188 UNICEF NTF kolekcija otvaranje izlozbe.jpg Izvor: SmartLife / UNICEF Srbija

Povodom obeležavanja 75 godina rada UNICEF-a, u galeriji Ozone je predstavljena specijalna kolekcija jedinstvenih digitalnih tokena, poznatijih pod nazivom NFT (Non Fungible Token), koja će biti izložena do 11. decembra u prostoru i onlajn na stranici.

Istovremeno sa izložbom počinje i onlajn aukcija u kriptovaluti na Ethereum blockchain tehnologiji, koja je napravljena uz ekspertsku podršku ECD-a i MVP Workshop-a.

Možda će vas zanimati

Početna cena svakog NFT-a je 1 Ethereum novčić (u trenutku objave teksta vrednost jednog Ethereum novčića je bila 4.066,34 dolara).

Onlajn aukcija odvija se na internet stranici, a UNICEF poziva sve firme i ljude dobre volje koji trguju kriptovalutama i poseduju ih da se nadmeću i tako pomognu deci sa smetnjama u razvoju.

Sav prihod ostvaren prodajom jedinstvenih digitalnih tokena upotrebiće se za nabavku asistivne tehnologije, koja pomaže deci sa smetnjama u razvoju da povećaju svoje sposobnosti i veštine. Sredstva su namenjena za razvojna savetovališta i vrtiće u Srbiji, kako bi deca sa smetnjama u razvoju dobila pomoć za komunikaciju sa vršnjacima i odraslima, za igru, učenje i druženje, kao i za korišćenje drugih tehnologija i aparata.

Na aukciji će se naći 15 NFT-ova sa motivima uspešnih igara domaće scene razvoja igara koje je obezbedila Asocijacija video igara Srbije (SGA), adaptiranim motivima sa murala umetnika okupljenih oko Runaway fondacije, te posebnim foto-momentima iz svetske sportske karijere UNICEF-ovih nacionalnih ambasadora - Ane Ivanović i Aleksandra Saše Đorđevića.

Izložba se može pogledati i na linku.

Jedinstveni digitalni token predstavlja originalan, unikatan i nezamenjiv zapis digitalne imovine sačuvan na blockchain mreži. Vlasništvo NFT tokena pripisuje se kriptoadresi na kojoj se token nalazi, a podaci poput cene, istorije transakcije i vlasništva ostaju zauvek sačuvani i dostupni na blockchain mreži.

UNICEF već 75 godina radi sa partnerima kako bi se svoj deci omogućili dostojanstven život i razvoj, bez obzira na to gde su rođena i gde žive. Inspiracija za NFT aukciju su poznate UNICEF-ove čestitke koje već dugo prenose poruke solidarnosti sa decom sveta. Uz pomoć umetnika, gejmera i tehnoloških lidera, te UNICEF-ovih nacionalnih ambasadora osavremenili smo početnu ideju prodaje motiva radi prikupljanja donacija za decu i kreirali jedinstvenih 15 NFT-ova. Tehnološke inovacije imaju veliki potencijal u stvaranju boljih uslova života za decu i zato smo se odlučili na ovaj iskorak - prvu UNICEF-ovu aukciju u kriptovaluti u regionu. Zahvaljujem svim partnerima i saradnicima koji su pomogli u stvaranju prve UNICEF-ove kolekcije jedinstvenih digitalnih tokena u Srbiji i šire“, izjavila je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Specijalna kolekcija UNICEF-ovih jedinstvenih digitalnih tokena obuhvata radove uličnih slikara Dejana Ivanovića, Mihajla Prostrana, Nikole Gajića, Nikole Mihajlovića i Andreja Josifovskog, koji su svoje radove naslikali tokom Runaway festivala ove godine. Uz njihove radove, tu su i motivi domaće scene razvoja igara, iz studia: Demagog, Yboga, COFA Games i Kerber Games, koji su donirani u saradnji sa SGA, te foto-momenti UNICEF-ovih nacionalnih ambasadora.

Podršku realizaciji ovih dela pružili su i Grad Beograd, ustupanjem pokretnih dizalica, te kompanija Boje, koja je donirala farbu za rad umetnika.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA