Da li je digital mrtav - šta kažu stručnjaci? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je digital mrtav - šta kažu stručnjaci?

Da li uopšte ima smisla u 2023. godini naglašavati da je nešto "digital", ili se to već podrazumeva?

 Da li je digital mrtav u 2023 godini panel Izvor: Unsplash

Tehnologija i digitalni svet postali su neizostavni deo naših života. Gotovo svaka aktivnost koju obavljamo uključuje korišćenje digitalnih uređaja, a društvene mreže postale su jedan od ključnih alata koji nam pomaže da se povežemo sa drugima, delimo informacije i obavljamo lične, ali i poslovne zadatke.

Upravo zbog toga, društvene mreže danas ne služe samo kao spona koja će povezati prijatelje i porodicu, već se mogu koristiti za praćenje vesti i trendova, ali i za promovisanje proizvoda i poslovnih usluga, pa čak i samopromociju.

Anketa

Koji društveni medij najviše koristite?

 • Instagram

  52.88% (55)

 • Facebook

  25% (26)

 • TikTok

  13.46% (14)

 • LinkedIn

  5.77% (6)

 • Snapchat

  2.88% (3)

Koji društveni medij najviše koristite?

Rezultati

Međutim, iako društvene mreže nude veliki broj načina na koji korisnici mogu da komuniciraju, još uvek se nismo otarasili starih navika i rešenja koje provereno rade. Na primer, e-mail je i dalje jedan od najpopularnijih načina komunikacije u poslovnom svetu, koji nam omogućava da brzo i jednostavno razmenjujemo poruke i fajlove sa kolegama i klijentima, ali to ne znači da svet nije spreman da prihvati novije tehnologije.

Anketa

Koliko često proveravate svoj e-mail?

 • Na pet minuta

  5.41% (4)

 • Na pola sata

  21.62% (16)

 • Jednom dnevno

  72.97% (54)

Koliko često proveravate svoj e-mail?

Rezultati

Jedna od njih su AI chatbotovi, koji su relativno novi dodatak digitalnom svetu, ali se već koriste u mnogim područjima kao što su korisnička podrška, prodaja i marketing. Prihvatanje veštačke inteligencije postaje sve zastupljenije jer omogućava korisnicima da dobiju odgovore na svoja pitanja ili reše probleme u bilo koje vreme, bez potrebe za stvarnom osobom.

Naravno, ove tehnologije nose određene izazove. Društvene mreže su često izvor dezinformacija i prevara, a inboks našeg mejla može biti preplavljen neželjenom poštom. Takođe, AI chatbotovi mogu biti korisni, ali mogu biti i frustrirajući ako nisu dovoljno "pametni", odnosno ako ne razumeju ili ne mogu da ponude odgovor na složeno pitanje.

Anketa

Da li ste koristili AI Chatbot?

 • Da

  52.86% (37)

 • Ne

  47.14% (33)

Da li ste koristili AI Chatbot?

Rezultati

Uprkos preprekama, digitalni svet se nezaustavljivo razvija, pa se s pravom postavlja pitanje - da li je digital mrtav, odnosno da li uopšte ima smisla u 2023. godini naglašavati da je nešto "digital", ili se to već podrazumeva?

U okviru našeg MONDO + medijskog sistema postavili smo ankete koje će pokazati javno mnenje na ovu temu, i upoznati nas sa najkorišćenim društvenim mrežama, frekventnošću provere e-maila, korišćenjem mobilnog bankarstva, i sveukupnim doživljajem lične sigurnosti u okviru digitalnog ekosistema.

Odgovor na pitanje da li je digital mrtav, kao i brojna druga pitanja o online sferi, saznajte na panelu u Hilton hotelu 18. maja od 15. časova, u okviru manifestacije Digital day.

Digital-first agencija Method se u okviru Digital day konferencije predstavlja kroz panel, kreiran u skladu sa svojim uslugama i servisima, u okviru kog će se čuti relevantni stručnjaci sa kojima će razgovor obaviti Anja Abramović, koja je deo kreativnog tima METHOD agencije.

 • Nemanja Đaković, Meta Client Partner Httpool
 • Jovan Bugarčić, direktor marketinga u AD Imlek
 • Djordje Jovanović, direktor marketinga Xiaomi za Balkan
 • Branislava Antović Aleksić, novinarka, content kreatorka i urednica lifestyle portala Brana's Divine World

Anketa

Da li mislite da se vaši podaci zloupotrebljavaju na webu?

 • Da

  80.65% (25)

 • Ne

  19.35% (6)

Da li mislite da se vaši podaci zloupotrebljavaju na webu?

Rezultati

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tommy Gavin

Nijedan drustveni medij; mail 1 sedmicno; AI nikad; ne mislim nista o zloupotrebi podataka.