10 načina da zaradite na internetu, ovako to rade influenseri | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 načina da zaradite na internetu, ovako to rade influenseri

Autor Ilija Baošić

Koji su to načini na koje influenseri zarađuju novac? Kako monetizuju svoj uticaj? Pročitajte u tekstu.

 10 načina na koji influenseri zarađuju novac Izvor: Pexels

Oduvek ste se pitali kako influenseri zarađuju novac? Možda ste i sami stekli neki vid popularnosti na internetu i pitate se na koji način to možete da unovčite? Tu smo da odgovorimo na vaša pitanja.

Za vas koji ne znate, influenseri su, prosto rečeno, uticajni ljudi. Svoj uticaj su stekli na platformama kao što su Instagram, Facebook, TikTok, Twitter i YouTube, a publiku i fanove su pridobili na razne načine.

Možda će vas zanimati

Steći publiku zahteva veliku dozu kreativnosti i originalnosti, a iako može delovati kao usputna zanimacija, biti influenser u većini slučajeva iziskuje mnogo rada i truda, što se na kraju može novčano isplatiti.

Predstavljamo vam 10 načina na koje influenseri zarađuju novac:

1. Digitalni proizvodi

Sve popularniji način za influensere da zarade novac su digitalni proizvodi, jer su relativno jeftini i laki za proizvodnju, a mogu se brzo proširiti internetom uz besprekornu distribuciju. Ovi proizvodi mogu biti bilo šta, od e-knjige, vodiča za putovanja ili programa za vežbanje, do plana ishrane ili personalizovanog video sadržaja, odnosno reklama.

Digitalni proizvodi daju influenserima priliku da stvore nešto opipljivo, što mogu da distribuiraju i prodaju svojim pratiocima, kako bi prihodovali od svog znanja, uticaja i stručnosti.

2. Podkasti

Podkast je odličan način za influensere da distribuiraju svoj sadržaj, povežu se sa svojom publikom, dele sadržaj na zgodan način i na kraju zarađuju od svog uticaja i javnog profila.

Cena kreiranja podkasta može biti relativno niska kada imate odgovarajuće uređaje i opremu, a može povećati prihod na više načina - najpopularniji je naplaćivanje pretplate za pristup podkastu, odnosno male naknade za preuzimanje i slušanje.

Mnogi uticajni ljudi na društvenim mrežama su iskoristili ovaj trend i pokrenuli sopstvene podkaste.

3. Vebinari

Kao i podkasti, vebinari mogu biti isplativ model prihoda za influensere i kreatore sadržaja. Vebinar je u suštini seminar koji se održava preko interneta i obično služi u obrazovne svrhe, da pruži informacije u zanimljivom formatu u stilu tutorijala. Vebinari se mogu održavati uživo, a mogu se i unapred snimati i deliti na razne načine.

Da bi zaradili novac od vebinara, influenseri mogu da naplate potrošačima pristup sadržaju, sarađuju sa brendom na proizvodnji sadržaja ili koriste format za generisanje potencijalnih klijenata.

4. Ambasadori brendova

Postati ambasador brenda je još jedan održiv način za influencere na društvenim mrežama da zarade novac. U poslednje vreme, stalna ambasadorstva se navode kao najefikasniji metod uticajnog marketing. Odgovornost influensera je da postane vrhunski stručnjak za brend ili proizvod i da svoje partnerstvo sa brendom emituje na svim kanalima društvenih medija.

Kompanije obično zapošljavaju ambasadore brenda kada se prirodno uklapaju i dobro su usklađeni sa brendom i ciljnim tržištem.

Ambasadori brenda mogu biti i poznate ličnosti, a mogu biti i mikro-influenceri, u zavisnosti od ciljeva kampanje i brenda.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA