Šta je All-Flash storage i zašto je toliko bolji od ranijih rešenja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je All-Flash storage i zašto je toliko bolji od ranijih rešenja

Autor Marko Čavić Izvor Promo

Huawei Flash Track - Brz storage uz još bržu isporuku do samo par nedelja!

 Huawei Dorado All Flash Storage 5.jpg Izvor: Huawei

U današnje vreme, svedoci smo enormnog i brzog rasta tehnologija u ICT sektoru - do pre nekoliko godina, o mnogim funkcionalnostima danas već prilično popularnih tehnologija, poput 5G, IoT, Cloud-a, mogli smo samo da sanjamo.

Međutim, ovaj nagli porast razvoja je uzrokovao i porast zainteresovanosti za ove oblasti, pa tako imamo i mnogo veći broj klijenata, samim time i mnogo veći broj podataka koji je potrebno uskladištiti.

Ovaj rast stavlja dodatan pritisak na kompanije i korporacije da implementiraju brža, pouzdanija skladišta podataka. Upravo je Huawei jedan od lidera u ovoj oblasti.

Data centri su danas važniji nego ikad. Sa porastom korisnika, raste i broj servisa koje treba pružiti - samo u poslednjih par godina, servisna opterećenja su porasla preko 10 puta. Veliki izazov predstavlja i potrošnja energije. Data centri troše 2-3 odsto ukupne svetske potrošnje električne energije. Data centri ne trpe nikakve zastoje, jer svaki, čak i minimalan kvar, može dovesti do gubitaka podataka, što donosi preduzećima ma koje veličine ogromne ekonomske gubitke, ali i gubitak njihovog ugleda što je jako važan faktor poslovanja danas.

Jasno je, iz prethodnog, da se od jednog storage-a danas zahteva znatno veća pouzdanost, brzina i agilnost. Zbog toga se danas sve više i više usvaja flash-based arhitektura u data centrima. Ona podrazumeva memoriju koja čuva podatke kad je isključen napon. Pisanje, brisanje i menjanje podataka se odvija električnim putem. Ova memorija je poznata po tome što obezbeđuje brz i pouzdan rad, pa po tome je dobila i ime.

Huawei Flash Storage-i odlikuju robusnost, visoke performanse i skalabilnosti, ali i pristupačna cena, lako održavanje, pa nije ni čudo što se danas koriste u različitim industrijama za skladištenje podataka.

Iz kolekcije Huawei Flash Storage-a izdvajaju se dve ponude:

  • Huawei OceanStor V5 Intelligent Hybrid Flash Storage i
  • Huawei OceanStor Dorado All-Flash Storage.

Huawei OceanStor V5 Intelligent Hybrid Flash Storage svojim korisnicima obezbeđuje stabilne, efikasne i pouzdane servise. Koristi se za skladištenje podataka u Cloud-u, ali i u tradicionalnim servisima, kao i za backup-ovanje podataka i remote oporavak od potencijalnih kvarova. Ono po čemu se hibridni storage-i izdvajaju od svojih prethodnika jeste pouzdanost (ovaj storage može da podnese kvar na čak tri od četiri kontrolera, bez da dođe do ikakvih gubitaka podataka ili prekidanja servisa), kao i kombinacija raznih tehnologija (NAS i SAN; SSD i HDD) u svrhu poboljšanja pouzdanosti uređaja, maksimalnog iskorišćenja resursa, kao i dobijanja optimalne cene u odnosu na visoke performanse.

Iz ove ponude na Flash Track promociji, Huawei nudi dva storage-a: OceanStor 2200 i OceanStor 2600. Oba proizvoda su savršen izbor za različite industrije, poput energetske industrije, zdravstva, ali i medija, obrazovanja, ministarstava, sa manjim razlikama u specifikacijama između proizvoda.

Drugi deo Flash Track promocije su All-Flash Storage-i. Ono što ih izdvaja na tržištu jeste znatno niži TCO (Total Cost of Ownership), značajna ušteda električne energije postignuta zamenom HDD diskova SSD-om, veoma visoka pouzdanost i sigurnost uređaja, ali i značajno efikasnije performanse, ponovo zahvaljujući SSD-u, koji ima i do 40 puta bolje performanse od HDD diskova.

U ponudi su Dorado 3000 i Dorado 5000. Ono što je zajedničko modelima iz ove ponude je svakako visok kvalitet. Zbog performansi koje su umnogome bolje od performansi standardnih industrijskih storage sistema, All-Flash modeli su savršen izbor za biznise različitih veličina, ali i različitim industrijskim granama koje žele da znatno poboljšaju efikasnost skladištenja podataka, uštede energiju i poboljšaju svoj ekološki trag.

Pogledajte jednu od studija slučaja za novi Huawei All Flash lokalni Data centar za bolnicu u Belgiji:

Pogledajte

03:29
Huawei All Flash Storage VIDEO
Izvor: Huawei
Izvor: Huawei

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA