DOBRO SKROJENA POSLOVNA PONUDA JE POLA ZAVRŠENOG POSLA: Unapredite efikasnost svog prodajnog tima | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOBRO SKROJENA POSLOVNA PONUDA JE POLA ZAVRŠENOG POSLA: Unapredite efikasnost svog prodajnog tima

U poslovnom svetu CPQ je termin koji označava softver koji pomaže prodavcu da svakom kupcu proda pravo rešenje po pravoj ceni u pravom trenutku.

 kolege čestitaju jedno drugom u kancelariji Izvor: SmartLife / Unsplash / Krakenimages

Ako vaša organizacija radi sa proizvodima koji se mogu konfigurisati ili prave ponude sa kompleksnom strukturom, brinući o kvalitetnom korisničkom iskustvu, onda vam je jasno koliko je bitna kolaboracija između timova kako bi se adekvatno podržao prodajni proces.

Možda će vas zanimati

Zahvaljujući svojoj jednostavnosti, performansama i inteligenciji, SAP CPQ je rešenje znatno olakšava posao prodajnom timu. Pored ponude koja sadrži pravi proizvod, po pravoj ceni u pravom trenutku SAP CPQ neguje bogato korisničko iskustvo, omogućavajući predstavnicima prodaje da budu efikasniji, delotvorniji i da rade inteligentnije.

 Kasica
Kasica
Izvor: SmartLife / SAP

Ukratko SAP CPQ je napredno rešenje namenjeno prodavcima koje omogućava brzo generisanje preciznih poslovnih ponuda, kako za jednostavne, tako i za kompleksne proizvode, sa različitim cenama za različita tržišta. U pitanju je unificiran sistem koji podržava prodajne timove, partnere, prodajne kanale i e-commerce.

Pojednostavite kompleksne stvari

Prodajni timovi često imaju problem da troše mnogo vremena za pripremu konačne cene i predloga za svoje kupce. Rešenja kao što je SAP CPQ omogućava prodajnom timu da generiše vrlo precizne ponude i predloge saradnje za kupca za veoma kratko vreme.

Grane industrije u kojima je SAP CPQ rešenje primenljivo su razne, ali se mogu izdvojiti prerađivačka, telekomunikaciona, visoko-tehnološka, avio industrija, ali i distribucija, finansije i mnoge druge.

Možda će vas zanimati

Direktne prednosti uvođenja ovog rešenja su povećanje prihoda, povećavanjem broja ostvarenih ponuda, povećanje marža zahvaljujući ponudama sa precizno definisanim cenama i veća brzina sklapanja ponuda. Pored toga, simplifikovani proces omogućava jednostavnije obučavanje i uvođenje novih zaposlenih u proces, ali i bolje reakcije na dinamiku tržišta i ključne promene poput cena.

SAP CPQ
Izvor: YouTube / SAP

Prodajni timovi imaju mogućnost da naprave zaštitne margine i automatizuju proces odobrenja, a alati za analizu podataka generišu intuitivne izveštaje koji se mogu koristiti za donošenje boljih poslovnih odluka.

Kako je u pitanju Cloud rešenje, to znači da je za pristup potreban bilo koji uređaj sa browserom i Internet pristupom. Simplifikovani interfejs omogućava jednostavno i intuitivno vođenje prodaje, pojednostavljivanje kompleksnih ponuda i apstrakciju koja omogućava podjednako efikasno korišćenje prodavcima koji nemaju tehničko znanje. Sinergetski efekat ovo rešenje postiže integracijom sa CRM, ERP i E-Commerce rešenjima, kako iz iste kuće, tako i sa rešenjima drugih vendora.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA