POBOLJŠAJTE PRODAJU I POSLOVNE REZULTATE: Radite pametnije i efikasnije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBOLJŠAJTE PRODAJU I POSLOVNE REZULTATE: Radite pametnije i efikasnije

Koji god tip poslovanja da je u pitanja, u većini slučajeva prodaja predstavlja ključni ceo poslovanja jer je u pitanju aktivnost koja direktno donosi prihod.

 Saradnja Izvor: SmartLife / Pexels / Kindel Media

Bez obzira na to koliko je neki proizvod dobar, ukoliko je učinak prodajnog tima ispod očekivanja, to se direktno odražava na prihode.

U prošlosti, prodaja je bila ograničena zbog korišćenja tradicionalnih, redundantnih sistema i procesa, koji su loše uticali ne samo na produktivnost, već i na zadovoljstvo kupaca. Prodajni timovi danas koriste moćna softverska rešenja koja im omogućavaju da rade efikasnije i kvalitetnije.

Možda će vas zanimati

Jedno takvo rešenje je SAP CPQ, softver koji pomaže prodajnom timu da brzo odgovori na kompleksne zahteve kupaca za ponudama proizvoda, tako da ponuda sadrži optimizovane cene i interaktivne predloge. Zahvaljujući automatizaciji različitih procesa poboljšava se produktivnost, istovremeno obezbeđujući inteligentne prodajne funkcije kojima se direktno utiče na rast prodaje.

 Planiranje i rad na računaru
Planiranje
Izvor: SmartLife / Unsplash / Scott Graham

SAP CPQ predstavlja objedinjeno automatizovano rešenje koje u sebi sadrži sve što je potrebno jednom prodajnom timu: od procesa biranja i konfigurisanja proizvoda, davanja popusta i kalkulacije sa cenama (u odnosu na tržište, kupca...), preko procesa odobrenja, do generisanja ponude i slanja kupcu. Na ovaj način ceo proces je znatno olakšan, jer je sve objedinjeno i nalazi se na jednom mestu, uključujući sve potrebne informacije.

Dosadašnja praksa korišćenja više programa da bi se sklopila odgovarajuća ponuda za kupca (Word, Excel, baze podataka sa informacijama o kupcima i njihovoj kupovnoj moći…) zamenjena je jednim rešenjem, a za sve se koristi e-mail korespodencija.

Primera radi, ukoliko je za nešto potrebno odobrenje menadžera, a on nije u kancelariji, nema potrebe da mu prodavac šalje posebni e-mail sa podacima i informacijama, jer se sve potrebne informacije nalaze u SAP CPQ. Dovoljno je da menadžer otvori e-mail i da odobrenje (čak i bez logovanja u CPQ).

SAP CPQ omogućava i čuvanje i pravljenje kompleksnih formula i kalkulacija cena, bez potrebe za dodatnim programom koji će da vrši proračune (npr. Excel). Ovo je posebno zgodno za firme koje rade sa više različitih tržišta, a podržane su i promene valuta i kursna lista. Na ovaj način se brzo i jednostavno prave iste ponude, samo za različita tržišta, u valuti zemlje u kojoj se nalazi kupac.

Možda će vas zanimati

Pored toga u samom CPQ možete podesiti različite cene za različite kupce, pa na primer lojalni kupac/partner uvek ima 10% popusta na proizvode, što se automatski računa prilikom svakog odabira, bez potrebe da dodatno razmišljate o tome pri pravljenju svake ponude.

SAP CPQ
Izvor: YouTube / SAP

Još jedna velika prednost SAP CPQ rešenja je što ono funkcioniše po SaaS (Software as a service) model pretplate, čime se izbegavaju veliki inicijalni troškovi. Pored toga, SaaS kao cloud rešenje znači da su za pristup potrebni samo browser i aktivna internet konekcija. Korisnički interfejs je boga i moderan, sa intuitivnim funkcionalnostima, a arhitektura rešenja omogućava skalabilnost i integraciju sa drugim aplikacijama ovog tipa.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA