KAKO DO BOLJIH POSLOVNIH REZULTATA: Upoznajte svoje klijente! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DO BOLJIH POSLOVNIH REZULTATA: Upoznajte svoje klijente!

Bilo da je u pitanju viđanje sa klijentom uživo, komunikacija preko mejla ili telefona, da bi doneli pravu odluku zaposleni u prodaji moraju da poznaju svoje klijente bolje nego što oni poznaju sami sebe.

 Čovek pruža ruku Izvor: SmartLife / Pexels / Pixabay

Ovakva priprema sigurno oduzima mnogo vremena, jer je cilj svakog zaposlenog u prodaji da ima visoku stopu konverzije potencijalnog u lojalnog klijenta. Tu na scenu stupa SAP Sales Cloud.

Možda će vas zanimati

SAP Sales Cloud aplikacija omogućava vašem odeljenju prodaje da beleži svaku interakciju sa klijentima, lakše upravlja njihovim potrebama i ranije identifikuje mogućnost prodaje čime se ostvaruje bolji odnos sa klijentom, a istovremeno povećava obim prodaje. SAP Sales Cloud kombinuje sve informacije o klijentima sa aktivnostima prodajnog osoblja na terenu.

 Ruke čoveka koji nešto objašnjava na sastanku
Objašnjavanje
Izvor: SmartLife / Unsplash / Headway

U pitanju je napredna CRM platforma nastala iz potrebe da se prodajne aktivnosti pojednostave i automatizuju, kao i da se istovremeno poboljša odnos između kompanije i klijenata. Implementacijom SAP Sales Cloud prodajni tim će imati koristi od automatizacije, planiranja i predviđanja. Na ovaj način se eliminišu repetitivni, dosadni zadaci koji oduzimaju mnogo vremena, a prodajnom osoblju se omogućava da se fokusira na prodaju i poboljšavanje odnosa sa klijentima.

Sa druge strane, kako bi pratili sve aktivnosti, menadžment prodaje zahteva sveobuhvatnu bazu podataka koja sadrži sve relevantne podatke na jednom mestu. Jedinstvena baza podataka omogućava mogućnost boljeg upoznavanja i praćenja klijenta i njegovih potreba, kako i mogućnost da se tim potrebama u pravo vreme izađe u susret.

Možda će vas zanimati

Pristup podacima je obezbeđen u bilo kom trenutku – bez obzira na to da li koristite računar, tablet ili pametni telefon u online ili offline režimu. Kao posledica toga, možete upravljati kompletnim životnim ciklusom korisnika u jednom sistemu – od potencijalnog klijenta do porudžbine i svega posle toga.

SAP Sales Cloud
Izvor: YouTube / SAP

Napredna analitika i jasni izveštaji omogućavaju detaljno planiranje prodajnih aktivnosti na bazi dostupnih podataka. Zahvaljujući holističkom pristupu klijentima, prodajni potencijal i prilike se mogu prepoznati u svojim ranim fazama.

Implementacija SAP Sales Cloud rešenja omogućava da biznis ostvari jaču vezu sa svojim klijentima, pojača produktivnost i poveća stopu konverzije. Objedinjavanjem celog prodajnog procesa dobijate celokupno poslovanje "na dlanu", sa svim aktivnostima, ključnim brojkama i prodajne informacijama dostupnim u bilo kom trenutku.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA