Google sve Chrome korisnike pozvao da odmah ažuriraju pregledač interneta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google sve Chrome korisnike pozvao da odmah ažuriraju pregledač interneta

Autor Marko Čavić

Aktivno se iskorišćava makar jedan Chrome propust!

 Chrome.jpeg Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Firmbee

Sredinom avgusta Google je izdao hitno ažuriranje za Chrome pregledač koje popravlja isključivo bezbednosne popuste uključujući tzv. zero-day mane.

Ovaj update jedan je od najvažnijih od početka godine i Google savetuje svima, čak i onima koji imaju instaliran Chrome, ali ga ne koriste aktivno da odmah primene novo ažuriranje.

Možda će vas zanimati

Ažuriranje uključuje 11 značajnih bezbednosnih propusta, od kojih se makar jedan aktivno iskorišćava protiv korisnika ovog internet pregledača.

O propustu se zna da je označen sa CVE-2022-2856 i da je toliko opasan da kompanija ne želi da govori o njemu i otkriva detalje sve dok najveći broj korisnika ne ažurira Chrome.

Takođe, programeri i inženjeri koji rade na bezbednosnim zakrpama Google kompanije žele da budu sigurni da je Chromium sistem zaštićen u potpunosti, jer on ne obuhvata samo Chrome web browser, nego i brojne druge proizvode (uključujući laptop računarež), pre nego što otkriju detalje koji bi mogli da budu zloupotrebljeni.

Ono što je poznato jeste da pomoću ovog propusta zlonamerne aplikacije i pojedinci mogu da izvrše napad na žrtve pomoću posebno skrojenih poruka čak i preko običnih sajtova i njihovih komentara.

ZERO-DAY su ranjivosti za koje programeri nisu ni znali, za koje još uvek i ne postoji zakrpa i koje su uglavnom kritične

SmartLife

Da biste odmah ažurirali Chrome, što se savetuje svima koji ga imaju na svojim pametnim telefonima, tabletima i računarima, idite u web browser, pritisnite tri tačke, gode u desnom uglu i kliknite na Pomoć >O Google Chrome-u.

Vaša verzija Chrome pregledača trebalo bi da bude ista kao i naša, u našoj galeriji slika.

Google je do sada zvanično zakrpio makar pet zero-day bezbednosnih propusta, koji su na različite načine izlagali korisničke podatke riziku. I kompanija Apple je nedavno pozvala korisnike svih svojih uređaja da ih odmah ažuriraju na najnoviju verziju softvera, koja ispravlja dve značajne greške uočene u sistemu svih Apple uređaja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Frank0167

Chrome je toliko smorio da nemam reči. Em je svuda nametnut kao Default pretraživač em smo navikli na njega,em opterećuje računar kao da je pokrenuto 10 softvera odjednom. Ne fali ništa ni Microsoft Edge-u.

Srdjan

Ko jos pa koristi ovo

Inače

Sinoć ažuriran, nekad se desi da traži ažuriranje tri dana uzastopno. Da li mi je potrebno to ako ne koristim chrome, imam 5-6 drugih pregledača lite, koji brišu svaku pretragu automatski, tako da mogu da dam uvek puno istih ocena na bilo koji komentar, a to bi mogao svako. Chrome samo muči ram i rom, špijunira, smara, a nametnut vam je