KORISNI GOOGLE CHROME SAVETI: Kako da lakše pretražujete internet | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORISNI GOOGLE CHROME SAVETI: Kako da lakše pretražujete internet

Donosimo vam korisne trikove i savete kako biste na internetu uživali još više.

 Google Chrome Izvor: SmartLife / Google

Ovi korisni saveti i prečice, nazovite ih čak i trikovi, na internetu štede vreme i omogućavaju brži rad korišćenjem grupe kartica u web browser-u Google Chrome.

Setili smo se i nekih korisnih, ali uglavnom zaboravljenih prečica u Google Chrome browser-u, da stvari još malo ubrzamo - naučite ih, biće vam lepše na internetu!

Možda će vas zanimati

Grupne kartice (tabovi)

Možete da grupišete kartice, odnosno tabove kako biste držali povezane stranice zajedno u jednom radnom prostoru.

Da biste stvorili grupu kartica samo desnom tipkom miša kliknite bilo koju karticu i odaberite Dodaj karticu u novu grupu. Kliknite Nova grupa ili kliknite naziv postojeće grupe kartica.

Kad napravite grupu, sve kartice u njoj imaće istu boju.

Različitim grupama možete dodeliti i različite boje kako biste ih brže pronašli i lakše prepoznali. Samo kliknite krug pored grupe kartica da biste izmenili njeno ime i odabrali joj boju.

Jedan klik je sve što je potrebno kako biste saželi grupe kartica kad vam treba više prostora. Samo jednom kliknite na naziv grupe kartica da biste sažimali, a zatim ponovno kliknite da biste ih ponovno otvorili. S druge strane, da biste proširili ili saželi grupu kartica, kliknite njen naziv ili krug u boji.

Grupe kartica lako je i preurediti. Kliknite i držite naziv grupe kartica i povucite je na željeno mesto. Kliknite i povucite naziv grupe kartica ili krug u boji da biste premestili celu grupu.

Sva podešavanja za opisane opcije u tekstu pogledajte u našoj galeriji slika.

Prečice do omiljenih web lokacija

Prečice u Chrome pregledaču mogu da vam uštede dosta vremena. Samo idite na dijaloški okvir Prečice u podmeniju Prilagodi. Otvorite novu karticu, u donjem desnom uglu kliknite Prilagodi, a onda kliknite i opciju Prečice.

Odaberite temu u boji koja odgovara vašem raspoloženju ili primenite različite teme na različite Chrome profile. Otvorite novu karticu, u donjem desnom uglu kliknite Prilagodi i odmah i Boja i tema.

Dodavanje Chrome profila pomoći će u čuvanju i odvajanju vaših pretraga i istorije korišćenja Chrome pregledača. U gornjem desnom uglu opet kliknite Profil, zatim Dodaj, odaberite ime i fotografiju, pa na kraju potvrdite komandu Dodaj.

Sinhronizacija vam omogućava automatsko popunjavanje snimljenih korisničkih imena i lozinki, povezujući vas s vašim profilom, istorijom pretrage i podacima o plaćanju na svim vašim uređajima. Ovo jeste zgodna opcija, ali je u redakciji sve manje koristimo zbog odluke da sve manje ličnih podataka ostavljamo na upravljanje Google kompaniji. Ne mora Google baš da zna sve naše lične podatke. Kad nam je potrebno da nešto uradimo ili platimo - mi to ukucamo, ne pozivamo Google da nam u tome pomogne. Iako savetujemo da i vi pratite ovaj model ponašanja, ne samo na Google ili Chrome sajtovima, nego svuda na internetu, na vama je da li ćete tako i učiniti.

Kako biste uključili sinhronizaciju trebaće vam Google nalog (logično). Prijavite se u Chrome sa svojim Google nalogom, i to u gornjem desnom uglu kliknite Više, pa Podešavanja i onda u odeljku Vi i Google kliknite Sinhronizacija i Google usluge.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA