UKLJUČITE OPCIJU PRONAĐI MOJ UREĐAJ: Pomoći će vam u svakoj situaciji za telefon, sat ili slušalice! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UKLJUČITE OPCIJU PRONAĐI MOJ UREĐAJ: Pomoći će vam u svakoj situaciji za telefon, sat ili slušalice!

Samo jedna opcija mogla bi da vas spase ogromnog stresa i nerviranja - uključite je!

 Samsung Galaxy Z Fold3 (6) Izvor: Stefan_Stojanovic/MONDO/Stefan Stojanovic

Izgubiti telefon, bilo kod kuće kad ga zaturimo ili u pravom smislu te reči nikad nije prijatno iskustvo, zato bi na vreme trebalo da preduzmete korake da ga lakše pronađete u bilo kojoj situaciji.

Većina mobilnih telefona danas dolazi sa nekom od opcija za pronalaženje kada ga samo zaturite ili ga izgubite, odnosno kad vam ga neko ukrade.

Možda će vas zanimati

U takvim situacijama nije lako ostati ravnodušan, ali zato treba na vreme misliti ne samo o pronalasku telefona, nego i o zaštiti privatnosti.

Već smo objasnili da nove Galaxy telefone kompanija Samsung štiti svojim sveobuhvatnim Knox sigurnosnim rešenjem, koje ima opciju i za pronalaženje telefona.

U slučaju gubitka ili krađe telefona, usluga Pronađi moj telefon omogućava korisniku da daljinski locira svoj smartfon, napravi kopiju podataka sa uređaja na Samsung Cloud platformi (do 5 GB besplatno), zaključa ekran i čak i da blokira pristup pojedinim opcijama na telefonu. Osim toga, ako je potrebno, takođe se mogu obrisati svi podaci sa uređaja i to bez mogućeg uticaja trećeg lica na tu akciju.

Za korišćenje Pronađi moj telefon usluge biće vam potreban Samsung nalog, koji se otvara besplatno, a nedavno smo savetovali sve korisnike Samsung uređaja da ga obavezno aktiviraju!

Find My Mobile nalazi se u okviru Biometrics and security menija određenih Samsung telefona i aktivira se prevlačenjem klizača na On. Sledi upisivanje Samsung nalog podataka, kao i izbor dodatnih opcija. Među njima su Remote unlock i Send last location kako biste bili u prilici da odmah otkrijete gde je telefon poslednji put bio u aktivnom stanju.

Nakon par klikova na telefonu prelazite na sajt Find My Mobile i na njemu prvo unosite svoje podatke o nalogu. Odmah nakon toga otvara se mapa sa uređajima koje imate i na kojima je aktivan ovaj važan servis. Sjajno je to što Samsung nudi istu opciju za telefone, Galaxy Buds slušalice, ali i pametne satove Galaxy Watch.

Mi smo locirali naš Galaxy Watch 4 sat u Budimpešti, Galaxy Z Fold3 telefon u Beogradu i još jedan aktivan Samsung telefon u Novom Sadu. Na svakom od uređaja moguće je aktivirati neku od opcija:

  • Ring - da se uređaj snažnim zvukom oglasi i da ga lakše čujemo i pronađemo
  • Lock - da se uređaj daljinski zaključa na različit način (u zavisnosti od toga šta je aktivno na telefonu)
  • Erase - da se daljinski obrišu svi podaci sa uređaja, ako je telefon ukraden ili izgubljen
  • Back up - da napravite rezervnu kopiju željenih podataka, ako telefon ima pristup mreži
  • Extend batery life - da uključite štedljiv režim kako bi telefon ostao što duže uključen
  • Track location - da pratite kretanje telefona, a da neko ko ga je pronašao/ukrao to ne zna ili
  • Bell - da se aktivira mejl poruka kad se uređaj prvi sledeći put uključi ili koristi kako biste znali da ga opet locirate odmah.

Uz Samsung Knox platformu u mogućnosti ste da komunicirate sa svojim uređajem, a da to onaj ko ga je eventualno otuđio nikad i ne zna, a da podaci prilikom svake od navedenih akcija budu bezbedne i sigurne što se privatnosti i razmene podataka tiče.

Pratite plave tačke

Ako uključite Track location telefon ili sat i slušalice će vam javljati poziciju na mapi na svakih 15 minuta bez znanja onog ko ih nosi, tako da ćete biti u prilici da pratite mapu kretanja dok su na vezi (mreža ili Wi-Fi) i možda tako shvatite ko bi mogao da bude taj koji je odneo ili otuđio uređaj.

Uz podatke o lokaciji imaćete na raspolaganju i informacije na koju Wi-Fi mrežu je uređaj prikačen, ako jeste, da odaberete neku iz okruženja, ako ste u mogućnosti da se povežete na neku, koliko baterije je preostalo i druge.

Sve opcije su već učitane na vaš telefon, a Find My Mobile servis vam je uvek dostupan, pa ste u mogućnosti da ih podesite i koristite u bilo koje doba dana ili noći, bez obzira na to da li imate svoj ili neki drugi uređaj.

Na kraju i da rezimiramo - aktivirajte Samsung nalog i podesite Find My Mobile servis, kako biste, ako se za tim ukaže potreba mogli da preduzmete prave korake.

Samsung Knox se brine da vaši podaci ostanu bezbedni ili izbrisani čak i kada, nažalost, ostanete bez telefona ili nekog drugog Galaxy uređaja trajno.

Pre nego što krenete sve da podesite i sami pogledajte našu galeriju slika i video ispod, koji će vam pokazati kako sve izgleda u praksi i dati objašnjenje korak po korak.

Kako pronaći izgubljen ili ukraden telefon - Samsung Knox VIDEO
Izvor: Samsung Business USA

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Možda neko drugi

Pa ne nose svi Samsung, šta je sa Sony, Xiaomi, Nokia?

SmartLife

@Možda neko drugi Za sve koji pitaju za druge telefone, evo jednog od uputstava: https://smartlife.mondo.rs/tech/uredjaji/a15009/Find-My-Device-kako-se-koristi-Izgubljen-telefon-kako-pronaci-Ukraden-telefon-kako-pronaci.html P. S. Ovo je promo tekst i tako smo ga i označili.

UpućenO

Pa nema ovo samo Samsung 😂 Uključeno odavno, naravno!