MESSENGER JE SAD KAO VIBER ILI WHATSAPP: Uvedena enkripcija pojedinačnih video poziva i glasovnih razgovora | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MESSENGER JE SAD KAO VIBER ILI WHATSAPP: Uvedena enkripcija pojedinačnih video poziva i glasovnih razgovora

Facebook je konačno, ali prilično iznenada aktivirao E2EE opciju svim svojim korisnicima.

  Izvor: SMARTLife / Facebook

Kompanija Facebook u maju ove godine otkrila je da ne žuri da uvede enkripciju u Messenger i Instagram, jer korisnici imaju izbor za nestajuće i enkriptovane poruke u Messenger i enkriptovane poruke u WhatsApp aplikaciji.

Odjednom, samo par meseci kasnije, Facebook je već aktivirao enkripciju video i glasovnih poziva za Messenger, a potvrdio je da radi i na enkripciji DM poruka Instagram aplikacije.

Možda će vas zanimati

Facebook korisnici dobiće enkripciju poziva glasom i video poziva s kraja na kraj (end-to-end tj. E2EE) s prvim ažuriranjem aplikacije, koja je u novoj verziji dostupna već od 12. avgusta.

S obzirom na to da Messenger korisnici tokom dana obave preko 150 miliona video poziva, kompanija je “osetila potrebu da je vreme da se doda sloj sigurnosti svom tom saobraćaju“.

Od 12. avgusta Messenger tako podržava enkripciju video poziva i glasovnih poziva. Sada video i glasovno pozivanje u Messenger aplikaciji radi kao iste opcije u aplikacijama Telegram, Viber, WhatsApp ili Signal i FaceTime, ako korisnik to poželi. Facebook još uvek nije razjasnio tačno da li je enkripcija odmah uključena ili ju je potrebno aktivirati, kao za privatne poruke, a mi još uvek nemamo novu verziju aplikacije, tako da ćemo o ovome pisati naknadno.

Facebook za sada nudi enkripciju u pozivima video i glasom jedan na jedan, dok će enkripcija za grupne četove i video pozive biti dostupna kasnije i to prvo za korisnike koji su već bili povezani kroz grupno četovanje.

Još jedna zanimljiva novost jeste to da Instagram testira u vrlo ograničenom krugu korisnika enkripciju ličnih tj. direktnih poruka (DM), ali o ovoj opciji još uvek nema daljih informacija.

Twins Reunited Facebook App VIDEO
Izvor: Facebook

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA