AKO KORISTITE INCOGNITO MODE: Postoji još sigurniji način da sakrijete to što gledate nasamo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKO KORISTITE INCOGNITO MODE: Postoji još sigurniji način da sakrijete to što gledate nasamo

Chrome pregledač dobio je zaštitu za Incognito mode i to je odlična stvar!

  Izvor: SmartLife/EFF

Ako koristite Incognito Mode Chrome pregledača interneta Apple je u saradnji sa Google kompanijom omogućio još jedan sjajan trik - zaštitu privatnosti Face ID opcijom!

Google Chrome v92.0.0 i sve naredne verzije imaju dve nove opcije, od kojih je prva korišćenje internet pregledača čini još sigurnijim što se privatnosti tiče.

Možda će vas zanimati

Pomoću Touch ID, Face ID ili lozinke na iOS uređajima sad je moguće zaključati Incognito Mode.

To znači da će sadržaj tog taba ili više njih biti zamagljen i neće se čuti ništa od zvuka dok telefon pomoću Touch ID, Face ID ili lozinke ne potvrdi da je to osoba čiji je to telefon.

Ova opcija dugo se već testira, a tek je tokom jula počela da stiže do šireg broja korisnika i sad bi trebalo da je dostupna svim Chrome iOS korisnicima. Da bi se zaključavanje Incognito režima uključila uzmite iPhone i idite u Settings, pa u Privacy i na kraju u podmeni Lock Incognito tabs.

Kad to učinite svaki put kad se sklonite od telefona prilikom korišćenja Incognito režima ili prilikom pokretanja istog iPhone će vam tražiti Touch ID, Face ID ili lozinku za Incognito režim. I niko ništa neće moći da vidi šta gledate ili slučajno čuje!

 Chrome Incognito mode šta znači i šta pamti Izvor: SMARTLife/ Chrome / Printscreen

Kao što je to uvek slučaj, i ova opcija izazvala je negodovanje određenog broja korisnika, koji smatraju da je opcija zaključanog anonimnog režima pregledanja interneta idealna za prikupljanje dodatnih biometrijskih podataka o korisnicima putem Touch ID i Face ID opcije na iPhone uređajima, kojima Google inače ne bi imao pristup. Ovo su neproverene priče i Apple i Google nisu reagovali na njih, kao ni bezbednosni stručnjaci, koji do sada nisu upozorili da ne bismo trebali da koristimo novi tip zaštite u okviru Chrome pregledača.

Još jedna nova opcija koja je u Chrome v92.0.0 dostupna je i hvatanje slika celog ekrana tj. cele internet stranice na kojoj se nalazite. Pokrenite slikanje ekrana kombinacijom tastera za vaš telefon ili iz padajućeg menija sa gornje strane, napravite sliku ekrana i tapnite je da biste došli do opcije Full Page, koja će napraviti sliku kompletne veb stranice na kojoj se nalazite.

Trenutno na našem test telefonu sa Chrome v92.0.4515.131 verzijom aplikacije nijedna od ovih opcija nije dostupna za Android. Ako je kod vas drugačije - javite nam!

Da li vam se sviđaju nove Chrome opcije?

Chrome najbolje opcije i kako se koriste
Izvor: CNET

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ProlazNIK

Google na sve načine pokušava da se infiltrira u ios. Znači sad hoće, da ih trigeruje kad neko koristi inkognito, da posebno obrate pažnju i usput da imaju i sliku 😁 Za sada vas Apple samo upozori da podaci ne idu samo njima već i dalje.

UpućenO

@ProlazNIK Pozadina svega ovoga je verovatno to što kažeš - da zgrabe podatke i rade s njima što i sa svim ostalim. Uostalom, zato su i kupili FitBit, da bi došli do zdravstvenih podataka korisnika ne zbog njihovih uređaja, sigurno! Polako, sve će imati, sad već imaju najveći deo...