OBRIŠITE CHROME SA LAPTOPA i uživajte u prednosti koju sigurno niste očekivali | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBRIŠITE CHROME SA LAPTOPA i uživajte u prednosti koju sigurno niste očekivali

Jedan korisnik je izbacio Google Chrome kao svoj primarni browser sa laptopova i nakon nedelju dana je postalo kristalno jasno zbog čega svi mi to moramo odmah da uradimo.

 Chrome.jpeg Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ Firmbee

Nakon stišavanja pandemije veliki broj korisnika se ponovo vraća svojim aktivnostima, a dobar deo nas često mora da putuje i da radi van kancelarije. Zbog toga je jako bitno da vam svi gedžeti stalno budu napunjeni i spremni za rad.

Povratak na rad u pokretu

Pomenuti korisnik je odlučio da izbaci Google Chrome sa svojih Dell XPS 13 i MacBook Pro laptopova da bi ustanovio koje su prednosti prelaska na drugi browser na laptopu. Uistinu, Chrome je u poslednje vreme postala troma mašina koja jede svu raspoloživu memoriju, čineći lagane laptopove podjednako sporim za svakodnevni rad. To definitivno nije ono što želite da vam se dešava kada morate da radite van kancelarije. Prosto želite brz laptop kako biste svoj posao mogli da nastavite da radite podjednako efikasno i na laptopu.

Možda će vas zanimati

Neke aplikacije poput Adobe Photoshop i Office paketa jednostavno ne možete zameniti, ali browseri imaju svoje alternative, od Edge i Safari, koji dolaze sa operativnim sistemima do mnogih drugih koji se svakodnevno bore sa konkurencijom. Primarni laptop našeg korisnika je 15-inčni MacBook Pro koji ima bateriju deklarisanu na 10 sati, ali po njegovim rečima, teško da je ikada uspeo da izvuče više od šest sati, zbog načina na koji ga koristi.

Ono što ga je podstaklo da se otarasi Chrome browsera je činjenica da ga je sistem konstantno upozoravao da je aplikacija koja najviše troši bateriju upravo Google Chrome. Na Mac OS-u je prešao na Safari, a na Windows OS-u na Edge. Bilo je potrebno malo privikavanja, ali u suštini svi browseri rade na isti način i svi imaju neke svoje dobre i loše strane.

Kao da imate novu bateriju

Ono što ga je iznenadilo je bila činjenica da je autonomija baterije postala drastično bolja. Na MacBook Pro, autonomija je skočila sa šest na čak osam sati, dok je na Dell XPS 13 i Windows OS-u dobio sat i po vremena duže trajanje baterije u proseku.

Dva sata više baterije na MacBook Pro i sat i po više na Dell XPS laptopu!

Ono sa čime morate da se pomirite je da brisanjem Chrome gubite neke specifičnosti, što je posebno bitno korisnicima koji su navikli na ekstenzije koje im olakšavaju život. Međutim, sat i po do dva baterije više je zaista ogromna prednost koja vam omogućava da završite mnogo više posla. Takođe, što više koristite neko browser, sve se više navikavate na njega i sve više učite kako efikasnije da ga koristite.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 9

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Opera je mama.

Vladimir

Identično sam uradio pre par meseci, na MacOS-u Safari na Windows-u Edge i svanulo mi je bukvalno.

Rade

@Vladimir Ja na MacBook-u imam i Safari i Edge. Ima nekih sajtova koji namerno koriste neke specifične funkcije Chrome u JS, tako da ne funkcionišu dobro na Safariju. Ako mi je taj sajt nešto bitan, onda ga otvorim u MS Edge, koji ima Chrome engine u sebi.