Da li pametni sat može da promeni način života | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li pametni sat može da promeni način života

Autor Ilija Baošić Izvor Promo

Čak 87% korisnika pametnih satova je usvojilo najmanje jednu novu zdravu naviku zahvaljujući svom nosivom uređaju.

 Huawei Watch GT 4 Izvor: Huawei

Kako se kraj godine bliži, tako sve više razmišljamo o stvarima koje bismo voleli da promenimo u našim životima, a 1. januar nam zvuči kao odličan datum za neke nove početke. Mnoge od nas muči isti problem - živimo brzo, pa između posla, porodice i prijatelja teško odvajamo vreme koje ćemo posvetiti sopstvenim zdravim životnim navikama.

Prema "Huawei smartwatches Health Survey 2023", najnovijem istraživanju o zdravlju rađenom u osam evropskih zemalja, jasno se vidi da odsustvo želje nije značajan faktor u vođenju zdravijeg života - čak 92% ispitanika je izrazilo želju da unapredi najmanje jedan aspekt svog života po pitanju zdravlja. Ono što nedostaje, bilo da govorimo o održavanju optimalne kilaže, zdravijoj ishrani, kvalitetnom snu ili redovnoj fizičkoj aktivnosti je motivacija. Evropljani, 72% njih, priznaju da im je potrebna dodatna motivacija kako bi održali zdrave životne navike.

Dakle, potrebno je imati pomoć, sopstvenog savetnika i motivatora koji će u svakom momentu biti tu za nas. Međutim, ne govorimo o osobi, već o Huawei Watch GT 4 pametnom satu. Istraživanje je utvrdilo da je čak 87% korisnika pametnih satova usvojilo minimum jednu novu zdravu navuku zahvaljujući informacijama i savetima koje im obezbeđuje, a ovaj nosivi uređaj je pravi spoj napredne tehnologije i elegancije.

Personalni trener, savetnik i motivator

 Huawei Watch GT 4 aplikacije Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Kada kažemo da ćete ga nositi svuda sa sobom, to zaista i mislimo. Huawei Watch GT 4 je izrađen od nerđajućeg čelika, inspirisan farovima sportskih automobila i donosi vanvremenski dizajn koji briše granice pametnih i tradicionalnih satova. Ovo znači da je jednako pogodan za sve prilike - od sportskih do formalnih - a kako je vodootporan do 5 ATM, nećete morati da ga skidate ni tokom plivanja.

Zahvaljujući najnovijoj TruSeen 5.5+ tehnologiji, unutar ovog pametnog sata nalaze se najnapredniji senzori do sada, a to znači da praćenje otkucaja srca, nivoa kiseonika u krvi, temperature kože i svakog pokreta koji načinimo nikada nije bilo preciznije. Zapravo, na raspolaganju je praćenje preko 100 sportskih aktivnosti, dok unutar Huawei Health aplikacije korisnici imaju pristup unapred pripremljenim treninzima, sa jasnim ciljem i planom za svaki dan.

Svaka fizička aktivnost se uzima u obzir, jer Watch GT 4 svojim korisnicima na raspologanje stavlja i Stay Fit aplikaciju za merenje kalorija, koja može biti od velike koristi onima koji žele da se pozabave svojom kilažom i ne skrenu sa zacrtanog puta. Motivaciji tu nije kraj, jer prikaz dnevnog progresa - Activity Ring - postoji da bi usmeravao korisnike ka ispunjavanju dnevnih ciljeva, ali i podstakao ka obaranju sopstvenih rekorda.

Huawei je na Watch GT 4 takođe implementirao monitor nivoa stresa, kao i vežbe svesnog disanja koje će korisnicima pomoći da upravljaju istim i odmore svoj um, što je veoma važno ukoliko je zacrtana životna promena poboljšano mentalno zdravlje.

Međutim, nezavisno da li je u pitanju fizičko ili mentalno zdravlje, stavka koja ima ogroman uticaj na oba je san. Pomoću TruSleep 3.0 algoritama, Huawei Watch GT 4 pomno prati kako korisnici spavaju i daje detaljan uvid u kvalitet sna, uključujući broj buđenja, ukupno trajanje spavanja, trajanje različitih faza spavanja i kvalitet disanja. Svaki noćni odmor je ocenjen, a korisnici dobijaju personalizovane savete kako mogu popraviti njegov kvalitet i bolje odmoriti telo i um.

Motivišite se muzikom

 Huawei FreeBuds SE 2 Izvor: Huawei

Uticaj muzike na motivaciju tokom treninga je dobro poznat. Pravi ritam prave pesme iz nas može izvući ono najbolje. S tim na umu, Huawei svim kupcima Watch GT 4 pametnog sata, koji se na njega odluče do 31. decembra, poklanja Huawei FreeBuds SE 2 bežične slušalice. Kako se slušalice putem bluetooth-a mogu direktno povezati sa pametnim satom, na vama je samo da sastavite plejlistu, a telefon možete ostaviti kući ili u svlačionici.

Najbolje od svega - Huawei Watch GT 4 je kompatibilan sa svim aktuelnim pametnim telefonima, nezavisno da li pokreću Android ili iOS operativni sistem. Dostupan je u slobodnoj prodaji, kao i u ponudi operatora.

Pogledajte

01:45
Huawei Watch GT 4
Izvor: Huawei
Izvor: Huawei

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Danas krenuo potpuno svesno da bacim 5-6 glava na digitalni sat, promuljao prstima preko nekoliko ekrana, video svojim očima da to ništa niti izgleda, niti traje, niti ostavlja utisak bilo kome 15+ & vratio se kući sa novom starom narukvicom od 20e srećan kao pas.

S

Kada je neko tvrdoglavo i lenjo magare, nema tog sata koji će ga naterati da izađe da prošeta, a još manje da potrči ili neku veću fizičku aktivnost. Takvi nikada neće kupiti pametni sat i šta više ime da vređaju one koji ga imaju.

Gari

@S Ko želi da bude aktivan, njemu ni mehanički sat ne treba, a kamoli ovo što nam naokolo pokušavaju reklamirati i prodati.Ne nosim sat već skoro 30 godina, odkako mi je tokom zavarivanja kanulo ispod sata pa sam opekao kožu.Bacio sam taj sat i više nikad nijedan nisam stavio na ruku.Imam mobilni i na njemu postoji sat, drugo mi ne treba.