Otkrivamo vam kako da uz pametni sat unapredite mentalno zdravlje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivamo vam kako da uz pametni sat unapredite mentalno zdravlje

Autor Ilija Baošić Izvor Promo

Ako želite da se pozabavite svojim mentalnim zdravljem u novoj godini, ovaj uređaj će vam biti od velike koristi.

 Huawei Watch GT 4 Izvor: Huawei

Kraj godine je idealno vreme za postavljanje ciljeva koje želimo da postignemo u narednom periodu. Novogodišnje odluke neretko prate naše ambicije na ličnom i poslovnom planu, a najčešće pokušavamo da promenimo loše navike i uvedemo zdraviji način života. Iako je redovno treniranje odlično za fizičko zdravlje, naše mentalno zdravlje, nažalost, uglavnom ostaje u drugom planu - a zaista ne bi trebalo.

Dobrim mentalnim zdravljem se ne smatra samo odsustvo mentalne bolesti. U pitanju je stanje blagostanja koje nam dozvoljava da napredujemo u svim oblastima života, da se osećamo srećno, samopouzdano, kao i da lakše kontrolišemo svoje emocije i misli. Drugi benefiti dobrog mentalnog zdravlja uključuju bolju kreativnost i sposobnost rešavanja problema, povećanu produktivnost, lakše građenje međuljudskih odnosa, pa čak i bolje fizičko zdravlje usled povećanje želje za treningom i sticanjem zdravih navika.

Dakle, fizičko i mentalno zdravlje su usko povezani, pa rezultati "Huawei smartwatches Health Survey 2023" istraživanja, u kojem je 80% ispitanika reklo da ih najviše brinu nedostatak sna i visok nivo stresa, uopšte nisu začuđujući. Ove dve stavke su veliki faktori lošeg mentalnog zdravlja i morale bi da se nađu na vašem spisku novogodišnjih odluka kao stvari koje ćete promeniti u 2024. godini.

Srećom, u tom naporu možete imati pomoć u svako doba dana i noći, i to u vidu pametnog sata koji precizno meri kvalitet sna i nivo stresa. Govorimo, naravno, o Huawei Watch GT 4 nosivom uređaju.

Osim što donosi vanvremenski dizajn koji spaja tradiciju i moderno kako bi bio pogodan za nošenjenje u svim prilikama - od sportskih do formalnih - ovaj pametan sat donosi pregršt naprednih senzora, algoritama i režima za praćenje raznih sportskih i zdravstvenih parametara.

Popravite kvalitet svog sna

 TruSleep tehnologija Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Imajući u vidu da je noćni odmor izuzetno važan za normalno funkcionisanje, Huawei je u ovaj nosivi uređaj implementirao TruSleep 3.0 algoritme koji omogućavaju napredno praćenje sna, pa čak i prepoznavanje faza spavanja.

Koristeći naučne metode, Watch GT 4 kombinuje informacije koje su prikupljene tokom noći, što uključuje broj buđenja, kvalitet disanja, trajanje i kontinuitet faza sna, kao i ukupno vreme spavanja, i na osnovu njih svakog jutra daje ocenu i personalizovane savete kako korisnici mogu popraviti kvalitet svog sna.

Svesnim disanjem do boljeg upravljanja stresom

 Watch GT 4 Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Proizvođač je takođe implementirao monitor nivoa stresa koji može da po želji korisnika prikaže rezultat u realnom vremenu, ali i da to čini u kontinuitetu, što je od velike koristi za upravljanje istim.

Sigurno ste imali priliku da od brojnih stručnjaka i vrhunskih sportista čujete koliko je svesno disanje važno za fokus, pozitivno stanje uma, ali pogotovo za upravljanje stresom. Huawei Watch GT 4 takođe nudi umirujuće vežbe disanja koje će vas navoditi da olakšate um.

Redovnim upravljanjem stresom i poboljšanjem kvaliteta sna, popravićete i svoje mentalno zdravlje, ali pomoć koju vam pruža Huawei Watch GT 4 tu ne prestaje. Kada odlučite da se pozabavite i fizičkim zdravljem, ovaj pametni sat vam na raspolaganje stavlja TruSeen 5.5 tehnologiju, koja omogućava pouzdano i precizno praćenje preko 100 sportskih aktivnosti, kao i analizu potrošenih kalorija.

Najbolje od svega - Huawei Watch GT 4 se povezuje sa Huawei Health aplikacijom koja je dostupna za sve pametne telefone današnjice, što znači da će jednako dobro funkcionisati, bez obzira koji uređaj koristite. Dostupan je u slobodnoj prodaji, kao i u ponudi operatora.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA