MORATE ZNATI OVU SKRIVENU FUNKCIJU NA VAŠEM TELEFONU: Krećite se kroz tekst kao pravi profesionalac (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MORATE ZNATI OVU SKRIVENU FUNKCIJU NA VAŠEM TELEFONU: Krećite se kroz tekst kao pravi profesionalac (VIDEO)

Nebitno da li ste Android ili iPhone korisnik, korišćenje ove skrivene funkcije će vam olakšati život

 Skrivena funkcija na Android i iPhone uređajima za izmenu teksta Izvor: Pexels

Android i iPhone uređaji poseduju pregršt skrivenih funkcija koje korisnici, ako ih neko ne obavesti o njima, mogu samo slučajno da otkriju.

Kada želite da izmenite poruku koju ste napisali, verovatno radite pravu malu gimnastiku prstima kako bi prevukli kursor na željeno mesto. Možda niste tako vešti u navigaciji, te nepotrebno brišete reči kako biste izmenili tekst. Da li ste znali da postoji precizniji i lakši način?

Možda će vas zanimati

Vaše tastature, nebitno da li koristite iPhone ili Android, imaju vrlo zanimljivu funkciju koja će vam olakšati posao.

iPhone

Sve što treba da uradite je da u toku pisanja zadržite dugme "razmak (space)", a vaša tastatura će se pretvoriti u svojevrsan touchpad. Ne podižite prst, već ga prevlačite kako bi kursor doveli u poziciju koja vam je potrebna. Pogledajte video.

Android

Android uređaji mogu preciznije postaviti kursor prostim dodirom na reč, zato ova funkcija ne ide toliko daleko kao na iOS telefonima, ali ćete držanjem dugmeta "razmak (space)" na vašoj tastaturi dobiti mogućnost da kursor pomerate levo ili desno.

Da biste bili sigurni da će vam ova funkcija raditi, potrebno je da koristite Google Gboard tastaturu, kao i da proverite u podešavanjima iste (Glide typing sekcija), da li vam je "Enable gesture cursor control" čekiran. Pogledajte video.

Da li vi znate za neke skrivene funkcije?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Radi i na Microsoft SwiftKey (Android)