POJEFTINIĆE NVIDIA GRAFIČKE KARTE: GTX 1630 za 150 evra mogao bi da se desi već do kraja maja? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POJEFTINIĆE NVIDIA GRAFIČKE KARTE: GTX 1630 za 150 evra mogao bi da se desi već do kraja maja?

Da li će nas Zeleni tim obradovati iole moćnom, ali pristupačnom grafičkom kartom - znaćemo vrlo brzo!

 NVIDIA RTX 3080 Ti grafička karta Izvor: SmartLife / NVIDIA

Koliko nisko treba da bude formirana cena niže klase grafičkih karti da bi prosečan korisnik mogao da se ponovi novom grafikom?

To sigurno nije ono što nam proizvođači trenutno nude, jer iako bi se to po performansama moglo reći, dovoljna je kratka internet pretraga da utvrdimo da su, za ono što nude, Radeon RX 6400 / 6500 (oko 26.000 do 35.000 dinara) i GeForce RTX 3050 (oko 50.000 dinara) modeli i dalje preskupi.

Možda će vas zanimati

Gde ćemo niže?

Pa, kako prenose dežurna (do sada pouzdana) njuškala za glasine o grafikama, portal Videocardz, Zeleni tim planira da nanovo obogati GTX seriju.

Novitet je naslednik vremešne GT 1030 karte pod oznakom GTX 1630, na kome je da zameni još uvek aktuelni 1050 Ti model.

Podrazumeva se da bilo kakav učinak koji prilazi GTX 3050 modelu ne treba ni sanjati, kao ni ray-tracing ili DLSS mogućnosti. O specifikacijama se još uvek nagađa, ali na osnovu komšiluka u kom bi da bude novajlija, verovatno nas očekuje 4 GB GDDR5 memorije, širina magistrale od 128-bita i energetski apetit do 75 vati. Skromno, ali za nekih, recimo 150 evra, sasvim prihvatljivo. Šta vi kažete?

Krajem meseca (od 24. do 27. maja) u Tajpeju se održava Computex, što je dobra prilika da Zeleni tim obraduje narod, a to će svakako brzo i lepo je nadati se…

Razmišljate li vi o nabavci nove grafike za svoju mašinu?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrčela

Nije vreme za kupovanje grafičke kartice, bar još 3 meseca. Vratiće se opet stare cene, čak i ispod će ići, mnogo ispod. Očekuje se da tržište bude preplavljeno "rudarskim" karticama, što je logično. Sigurno će tako biti, strpite se malo. Nvidia je napravila grešku, prodavali su kartice ispod ruke, sad su kažnjeni sa astronimskom cifrom, plus sada će se pojaviti sve te polovne kartice na tržištu, tako da se nove neće baš nešo mnogo prodavati. Pitanje da li je Nvidia zaradila išta. Strpite se!