IPHONE PONOVO RASTUREN DO POSLEDNJEG ŠRAFA: Nisu baš dobre vesti ukoliko ga ispustite | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IPHONE PONOVO RASTUREN DO POSLEDNJEG ŠRAFA: Nisu baš dobre vesti ukoliko ga ispustite

Poznati YouTube kanal PKBreviews rastavio je novi iPhone SE na sastavne delove i ocenio mogućnost popravke sa 5,5 od maksimalnih 10 poena.

 iPhone SE 2020 i 2022 ekrani Izvor: YouTube/PBKreviews/Screenshot

Jedna od bitnih stvari svih novih telefona je mogućnost popravke, pa ne čudi mnogo što većina nas pre kupovine obrati pažnju na to koliko je jednostavno zameniti neki deo u slučaju da vaš pametni telefon doživi neki nesreću.

5,5 od 10

Nažalost, od maksimalnih 10 poena, novi iPhone SE je dobio tek prelaznu ocenu od 5,5, što znači da vas ne čekaju mnogo dobre vesti u slučaju da ga ispustite ili vam devojka slučajno pređe kolima preko njega. Primera radi, kamere su kod iPhone 12 i 13 sastavni deo zadnje strane, pa je ironično što je jeftinije da zamenite ekran i bateriju na svom iPhone nego da menjate leđa.

Možda će vas zanimati

Apple iPhone SE 3. generacije se otvara prostim zagrevanjem lepka oko ekrana i guranjem plastične kartice između rama i ekrana, kako bi se lepak odvojio između dve površine. Ukoliko uspešno odvojite ekran, ostatak nije toliko komplikovan, jer će vam nadalje biti potreban šrafciger i malo alkohola za zamenu baterije. Uostalom, pogledajte u galeriji ispod:

Slični, a različiti

Ukoliko uporedite novi iPhone SE sa prethodnim modelom, primetićete da je većina delova skoro identična. Kao što to Apple obično voli da radi, delovi nisu kompatibilni, jer su uglavnom malo uži, širi, tanji ili deblji, sa, za milimetar drugačijim konektorima, čisto da vam ne padne na pamet da neki deo sa svog starog telefona, prebacite na novi ili obratno.

Najgoru ocenu novi iPhone dobio je zbog komplikovanog procesa otvaranja, zamene baterije i kompleksnosti zamene drugih delova.

 Apple iPhone SE 2022 ocena mogućnosti popravke
Apple iPhone SE 2022 ocena mogućnosti popravke
Izvor: YouTube/PBKreviews/Screenshot

Logika vam je pogrešna

Ne možemo da kažemo da smo fanovi ove politike, jer iako ona nesumnjivo donosi više profita kompaniji Apple. Sama činjenica da se neko od inženjera bavi projektovanjem delova koji namerno nisu kompatibilni, iako su suštinski isti – je pogrešna na mnogo nivoa.

Pogledajte video pa prosudite sami koliko je jednostavno zameniti bilo šta na novom iPhone SE modelu.

Apple iPhone SE 2022 rastavljanje
Izvor: YouTube/PBKreviews

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Sapunjara teška. Ispao mi je iz džepa među hrastove daske od 2 cola, kao karta u špil.