STARA IGRAČKA U NOVOM RUHU: Kad se ukrste Tamagochi i Star Wars | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARA IGRAČKA U NOVOM RUHU: Kad se ukrste Tamagochi i Star Wars

Iako su danas svi uređaji na neki način Tamagotchi, sa boljim ekranima i sa više od tri dugmeta, ali sa istom tehnikom čiji je cilj da kod korisnika izazove osećaj krivice ukoliko ne obavi neki zadatak, novi ljubimac ipak ima publiku.

 Tamagotchi Izvor: Smart Life/ Unsplash/ Cosmoh love

Tamagotchi groznica je tresla generacije koje su odrastale krajem devedesetih godina prošlog veka, a mnogi tvrde da je odredila njihov odnos prema tehnologiji – danas su tu nove verzije, pa se u ljubimca pretvorio i robot R2-D2 iz Star Wars filmova.

Igračka je funkcionisala tako što je korisnik reagovao na obaveštenja i hranio, šetao i negovao svoju digitalnu životinju, zauvek zarobljenu u plastičnu školjku.

Možda će vas zanimati

Pištanje je vlasnika proganjalo od jutra do mraka i prenosilo poruke koje su značile samo jedno: „Pritisni dugme ili će Tamagotchi umreti“.

Zvuci starog digitalnog ljubimca već nekoliko godina mogu ponovo da se čuju, a kroz novu verziju osmišljenu specijalno za eru pametnih telefona – Tamagotchi On.

Igračka ima displej od 2,5 inča, tako da staje u dlan, ali ne i u džep. Tu je i Bluetooth konekcija kako bi igračka mogla da se poveže na telefon, što je bilo moguće još sa Tamagotchi 4U, ali samo preko NFC protokola, i jedino u Japanu. Noviji Tamagotchi nudi punu Bluetooth povezanost, pa digitalni ljubimac može da se premešta u aplikaciju, gde se „upoznaje“ sa drugim ljubimcima, učestvuje u događajima, te preuzima različite podatke. Može da radi i samostalno, pa na prednjoj strani ima tri standardna dugmeta. Ljubimac je na početku smešten u jednu sobu, a korisnici kasnije mogu da kupuju i dodatne prostorije.

Iako su danas svi uređaji na neki način Tamagotchi, sa boljim ekranima i sa više od tri dugmeta, ali sa istom tehnikom čiji je cilj da kod korisnika izazove osećaj krivice ukoliko ne obavi neki zadatak, novi ljubimac ipak ima publiku, pa stoji iza displeja i čeka da se pritisne dugme.

Star Wars Droids: the Adventures of R2-D2 and C-3P0
Izvor: Smart Life/ @Thall Joben

I tu nije kraj – stigao je i Tamagotchi Star Wars R2-D2. Pojavio se u novembru 2021. godine, ali tek sada privlači veću pažnju. U sebi je spojio igračku koja je jedan od simbola prošlih vremena, te Star Wars robota koji je takođe vladao krajem XX veka, kroz reprize animirane serije „Star Wars Droids: the Adventures of R2-D2 and C-3P0“. Nedostaju samo Evoksi.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA