2 TEHNOLOGIJE KOJE BI VAŠ SLEDEĆI TELEVIZOR TREBALO DA IMA: Quantum Dot i Ultra Dimming i šta one pružaju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2 TEHNOLOGIJE KOJE BI VAŠ SLEDEĆI TELEVIZOR TREBALO DA IMA: Quantum Dot i Ultra Dimming i šta one pružaju

Dublja crna, izražajnije i živopisnije sve ostale boje i još nekoliko stvari koje odličan televizor odvajaju od ostatka ponude na tržištu.

  Izvor: SmartLife / Hisense

Evropsko prvenstvu u fudbalu uskoro će biti završeno, ali još uvek pratimo Vimbldon, slede Olimpijske igre, a nakon toga ostaće nam mnogo uspomena koje smo doživeli gledajući vrhunski sport i bodreći naše predstavnike.

Neki su se na vreme odlučili za novi televizor, možda baš Laser TV ili ULED, i tako sebi i ukućanima pružili najbolji doživljaj gledanja sporta do sada (naravno, ne radi se samo o sportu, ali kako je on glavni u ovom trenutku zadržali smo se najviše na tom tipu sadržaja).

Možda će vas zanimati

S tim u vezi želeli bismo da objasnimo još nekoliko stvari, koje odličan televizor odvajaju od ostatka ponude - Quantum Dot i Ultra Dimming tehnologijama.

Ove dve tehnologije ključne su na LED televizoru, koji je namenjen svim vrstama sadržaja i igranju igara (podrška za osvežavanje slike do 120 Hz). Quantum Dot i Ultra Dimming deo su ponude Hisense U7 i Hisense U8 serija televizora, koji su već u prodaji kod nas i ovog puta ćemo vam objasniti upravo šta pomenute tehnologije omogućavaju.

Za više detalja o LED televizorima (LCD ekran sa LED pozadinskim osvetljenjem) pročitajte SmartLife temu u vezi sa TV panelima i njihovim osobinama.

Šta je Quantum Dot

Razlika od običnih LCD ekrana ogleda se u jednom dodatnom sloju, koji sadrži kvantne tačke (Quantum Dots). Kvantne tačke svetle određenom bojom kada ih LE-diode osvetle i rešavaju problem kvaliteta klasičnog LED svetla, dajući prirodnije boje na ekranu, što je veoma važno unapređenje u odnosu na i klasičnu LED, ali i na LCD tehnologiju.

TV uređaji uz Quantum Dot tehnologiju mogu da prikazuju značajno poboljšan spektar boja sa mnogo više detalja, u odnosu na konvencionalne televizore. Ova tehnologija omogućava modelima televizora iz serije Hisense U7 i U8 da prikazuju duboku crnu boju i raskošnije detalje, bez obzira na to koliko je scena svetla ili tamna i na to da li se sadržaj prikazuje u mračnoj ili osvetljenoj prostoriji.

Hisense televizori uz Quantum Dot tehnologiju u stanju su da generišu maksimum osvetljenja od čak 1.000 nita po celoj površini, a da to ne utiče na njihovu sposobnost da boje prikažu tačno i precizno. Sa Quantum Dot tehnologijom zasnovanom na leguri metala, više nije neophodno žrtvovati osvetljenost kako bi se unapredilo prikazivanje boja, pri čemu se prikaz boja zadržava na istom nivou bez obzira na širinu ugla gledanja. To znači da će boje ostati iste, neće se menjati niti prelivati čak i kad se TV sadržaj gleda pod oštrim uglom.

Koristeći Quantum Dot tehnologiju slike koje se vide na televizijskom ekranu izgledaju gotovo jednako sveže i lepo kao svet oko gledaoca.

Hisense TV Quantum Dot Color VIDEO
Izvor: Hisense Europe

Šta je Ultra Dimming

Ultra Dimming ili na našem visok stepen zatamnjenja primenjuje različite krivulje pojačanja kontrasta na različitu regiju slike istog panela, tako da će vizuelni kontrast na celoj površini slike i detaljima biti obogaćen.

Ova tehnologija nudi bolje performanse kontrasta i u detaljima i u globalnom pogledu i omogućava da slika istovremeno izgleda živopisno, ali i realistično.

Ultra Dimming naslanja se na Quantum Dot tehnologiju i omogućava da crna boja na slici bude dublja, izražajnija i prisutna u istom izdanju bez obzira na to koliko svetla ima u okolini televizora.

Više detalja o Hisense U7 i Hisense U8 serijama televizora pročitajte u našem prethodnom tekstu, a za sve detalje i cene svih uređaja u ponudi informišite se na Hisense Srbija sajtu. Ukoliko je bilo šta potrebno dodatno objasniti - pišite nam u komentarima, tu smo za vas!

Hisense TV Hi-View Engine VIDEO
Izvor: Hisense Europe

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mislim da

Nije pametno kupovati nov tv tako često, svake godine naprave neku novu sitnicu poput ove dve, šta raditi sa starim tv-om koji je plaćen 800 €, danas polovan ne vredi više od 150, takođe i cene novih jako brzo padaju, nikad povoljniji nisu bili. Kome treba nov, najbolje da kupi neki model iz 2017.-2018. za sitnu lovu i uživa narednih 15-tak godina

Max

Spreman sam da potpišem da 98% ljudi na planeti nikada nije ni čulo niti zna šta je sve ovo. Takođe sam spreman da potpišem da preko polovine ne može da uoči razliku u slici. Ove tehnologije su ok samo ako planirate da TV koristite za gledanje filmova. Ako ćete da gledate običan tv program, zašto bi ste iskeširali tolike pare za nešto sto vam ne treba? Za apsolutnu većinu su obični IPS paneli i dalje potpuno dovoljni. Pri tom su mnogo jeftiniji, a samim tim su i ogromne dijagonale pristupačnije.