NOVI TIP TELEVIZORA KOD NAS: Zašto je laser TV pravi izbor za kupovinu baš sad i šta nam sve uzbudljivo nudi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI TIP TELEVIZORA KOD NAS: Zašto je laser TV pravi izbor za kupovinu baš sad i šta nam sve uzbudljivo nudi

Možda je konačno došlo pravo vreme da kupite nov TV, jer izbor nikad nije bio veći, a Evropsko prvenstvu u fudbalu i Olimpijske igre su već stigli! Zato, laser TV mogao bi da bude pravo rešenje!

  Izvor: SmartLife / Hisense

Kupovina televizora nikad nije lak zadatak i zato ćemo vam pomoći da mnogo lakše donesete tu veoma važnu odluku.

Bez obzira na to što je ponuda trenutno nikad veća u svim cenovnim klasama, sad je nekako pravi trenutak da se upustite u avanturu kupovine novog televizora, jer nam stižu Evropsko prvenstvo u fudbalu EURO 2020, Olimpijske igre i mnogo atraktivnog sportskog i zabavnog programa.

Možda će vas zanimati

Naravno, televizor kupujete da traje, a kompanija Hisense garantuje kvalitet i dugotrajnost svojih TV uređaja.

S druge strane ime samo po sebi nije dovoljno, pa se zato Hisense potrudio da domaćim korisnicima ponudi pravi bioskopski doživljaj - kod kuće! Novi tip televizora omogućava da se bukvalno priđe bliže akciji i da se sadržaj koji se prikazuje doživi jače, bolje i lepše!

Kao ekskluzivni partner Evropskog prvenstva u fudbalu EURO 2020, ova kompanija svoju ekspertizu upravila je upravo ka tom segmentu, a posebno ka svojim laser TV modelima, koji su u mogućnosti da isporuče sve ovo što smo upravo spominjali - magičan doživljaj akcije i u ovom slučaju sportskog terena!

Kao veliko ime, iza kojeg stoji tradicija, Hisense se može pohvaliti sa preko 1.000 patenata koje ima u industriji laser televizora, od kojih predstavljamo model 100L5F-B12.

Laser televizor takozvanog ultra kratkog dometa, pomoću projektora iz neposredne blizine projektuje razigranu i svetlu 4K sliku na ambijentalno osvetljen ALR ekran dijagonale 100 inča (254 centimetra iliti čak 2,5 metara). Ovaj televizor dizajniran je tako da uvek prikazuje savršeno osvetljenu sliku i to u bilo kojoj sobi kod kuće ili u kancelariji i pri bilo kojoj jačini osvetljenja u okruženju.

Laser izvor svetlosti plave boje naglašava oštrinu i preciznost slike istovremeno povećavajući njen nivo detalja i izbegavajući neželjeno raspršivanje svetlosti. Nova X-Fusion tehnologija omogućava projektovanje na ekran sa udaljenosti od samo 28 centimetara, što ostavlja više mogućnosti za organizaciju i postavku televizora u svakom prostoru. Takođe, radni vek lasera je produžen, pa Hisense ovog puta nudi trajanje lasera od preko 25.000 sati, što je ekvivalentno radu do tri godine bez isključivanja TV-a!

Osim za kvalitetnu sliku laserska jedinica je zadužena i za zvuk, jer se na kućištu lasera nalaze stereo Dolby Atmos zvučnici pojačanog basa i jasnih visokih tonova, a zvuk ostaje prodoran i čist i na maksimalnom nivou glasnoće. Jačina zvuka je 30 vati, a zvuk se prostire u svim pravcima.

Slika poseduje HDR i Pure Color tehnologiju za kvalitetniji prikaz boja i bolji kontrast. Takođe, kroz MEMC tehnologiju čije je vreme odziva svedeno na svega nekoliko mikrosekundi, može se isporučiti brzina kretanja i do 10 puta veća od televizora sa OLED tipom ekrana. Na taj način sav sadržaj, koji se kreće izuzetno brzo prikazuje se glatko i jasno, što čini Hisense laser televizor idealnim za gledanje sporta, filmova sa brzim kadrovima i igranje bez neugodnog seckanja i kočenja pokreta.

Pogledajte kako HDR unapređuje sliku i detalje:

HDR Hisense Laser TV VIDEO
Izvor: Hisense Europe

Hisense 100L5F-B12 je i smart televizor, naravno! Radi pod VIDAA U4.0 AI platformom, koja nudi aplikacije za YouTube, Netflix, Amazon Prime i mnoge druge zabavne i servisne sadržaje. Osim 200 globalnih i 60 lokalnih aplikacija, Hisense 4K laser TV ima ugrađeni i TV tjuner, pa tako ima mogućnost da prima, obrađuje i prikazuje TV signal koji emituje.

Hisense brine i o životnoj sredini, pa je procenjena godišnja potrošnja struje oko 300 kWh, dok je potrošnja u standby režimu svega 0,5 vati, a tokom rada do 300 vati. Prema računici Hisense kompanije, laser televizor troši i do 63% manje energije od LED televizora iste dijagonale!

Još neke tehnologije koje Hisense 100L5F-B12 ima uključuju TUV sertifikat za nisko emitovanje plave svetlosti, što omogućava duže i prijatnije gledanje, bez mogućnosti da se stvori zamor očiju ili ošteti vid i posebnu upscaling tehnologiju za podizanje SD i Full HD rezolucije na Ultra HD. Upscaling opcija omogućava da se slika tj. video standardnog kvaliteta korišćenjem veštačke tehnologije i drugih Hisense alata prilagodi za prikazivanje u 4K režimu uz maksimalno očuvanje kvaliteta prikaza i prilagođavanja parametara slike višoj rezoluciji.

Za povezivanje sa uređajima iz okruženja, uključujući i tastature i džojstike, tu su Bluetooth, Wi-Fi 802.11ac (dual band), čak četiri HDMI porta, dva USB 2.0 porta, standardni interfejs (CI+) v1.4, jedan mrežni RJ45 port, jedan kompozitni (AV) ulaz i jedan S/PDIF izlaz uz dva RF tjunera.

Hisense 100L5F-B12 dostupan je u maloprodaji širom Srbije, a o ceni i dodatnim detaljima kupovine raspitajte se na Hisense Srbija sajtu.

Glavne karakteristike Hisense Laser TV-a:

HISENSE 100L5 LASER TV VIDEO
Izvor: Hisense Europe

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pero

5000€ ..........

Slobodan

Šta će mi tv za fudbal kad nema prenosa. Imam tv od 47 cm star 7-8 godina i odličan je. Čak i da hoću nov nema više tako malih.

Pera kojot....

Zeliiiiiiim