Novija verzija

PROVERITE DA LI VAŠ PC PODRŽAVA WINDOWS 11: Poslednje pripreme za dolazak novog operativnog sistema

Microsoft ponovo izdao PC Health Check aplikaciju unapređenih karakteristika.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kompanija Microsoft napravila je pravu zbrku nakon premijere Windows 11 sistema - ko će moći da ga instalira, ko neće; šta treba da ima komp, šta ne treba; da li će oni čiji PC zvanično ne podržava novi OS moći da ga instaliraju ili neće…

Situacija je bila takva da je kompanija čak povukla aplikaciju za proveru PC hardvera i saznavanje da li je mašina spremna za Windows 11 ili nije, i to sve do sada!

PC Health Check aplikacija ima novu verziju i pored uobičajenih stvari koje je u stanju da kaže korisniku o njegovom PC-ju, bateriji i brzini podizanja sistema, ponovo je tu provera kompatibilnosti za Windows 11.

Klikom na proveru dobijaju se kompletne informacije o tome da li je aktuelan PC kompatibilan sa Windows 11 ili nije i objašnjenje zašto nije, ako je to slučaj nakon provere. A da biste pokrenuli tj. uopšte bili u prilici da na PC instalirate Windows 11 potrebni su 64-bitni CPU sa najmanje dva jezgra brzine po 1 GHz, 4 GB RAM i 64 GB prostora na disku minimum. Naravno, tu je i čuveni TPM 2.0 zahtev tj. opcija, koja mora biti aktivirana kroz BIOS podešavanja, ako je taj modul na matičnoj ploči.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

PC Health Check aplikacija je tu da vam otkrije da li je mašina spremna za Windows 11 ili nije i šta je potrebno nadograditi, ako nije. Nova verzija aplikacije je stabilnija, radi brže, instalira se lako i ima nekoliko novih opcija - između ostalog reći će vam i koliko je godina star vaš računar.

Pre instalacije sa linka, ipak provucite fajl kroz antivirus, za svaki slučaj!