Kako preuzeti i instalirati Windows 11 2022 update na računar | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako preuzeti i instalirati Windows 11 2022 update na računar

Autor Marko Čavić

Windows 11 2022 Update je najnovija i najveća nadogradnja Microsoft operativnog sistema do sada.

 Kako preuzeti i instalirati Windows 11 2022 Update Slike 3.jpg Izvor: Microsoft

Windows 11, verzija 22H21, dostupna je na milionima kompatibilnih uređaja širom sveta

Windows 11 2022 Update donosi mnoge novosti i već smo pisali o tome, a ono što vas verovatno zanima jeste to kako naći, preuzeti i instalirati najnoviju nadogradnju Microsoft operativnog sistema.

Prvo veliko ažuriranje za Windows 11 od sada je dostupno korisnicima koji žele ažuriranje. Dakle, ne morate preuzeti ažuriranje, ako to ne želite. Vaš računar će ponuditi ažuriranje putem Windows Update opcije u Settings meniju kada se pokaže da je vaš uređaj spreman, što će najverovatnije biti odmah, jer je ažuriranjem odmah obuhvaćen najveći broj uređaja.

Ako se otkrije da vaš uređaj možda ima problem kao što je nekompatibilnost neke od aplikacija Microsoft će postaviti zaštitnu blokadu i neće ponuditi ažuriranje dok se taj problem ne otkloni. Kako biste saznali više o statusu uvođenja operativnog sistema Windows 11, zaštitnim blokiranjima i koje se blokade mogu primeniti na vaš uređaj posetite Windows release health (Zdravlje Windows sistema).

Microsoft mesečna sigurnosna ažuriranja omogućena su za 1,4 milijarde Windows 10 i Windows 11 uređaja koje su isporučili i servisirali iz Microsoft kompanije proteklih šest godina. Iz Microsoft-a poručuju da će Windows 11 i dalje imati godišnji ritam ažuriranja, objavljen u drugoj polovini svake kalendarske godine, koja označava početak životnog ciklusa podrške, sa 24 meseca podrške za izdanja Home i Pro i 36 meseci podrške za izdanja Enterprise i Education.

Pogledajte Windows 11 update slike:

Smanjite emisiju ugljenika

Kroz ažuriranje Windows 11 2022 stižu dva značajna poboljšanja. Značajno je smanjena veličina ažuriranja, na oko 450 MB, tako da je instalacija manja i ažuriranje je brže. Smanjeno je i vreme preuzimanja i instalacije mesečnog kumulativnog ažuriranja. Samim time će ažuriranje zauzimati i manje prostora na diskovima, a potrošiće se i manje električne energije u kompletnom procesu.

Druga novost vezana uz Windows 11 jeste to da će se instalacija ažuriranja samostalno zakazati u određeno doba dana kada bi to moglo rezultirati nižim emisijama ugljenika. Mnoge električne mreže napajaju se iz više izvora, uključujući obnovljive izvore i fosilna goriva. Kada bude dostupan Windows 11 prioritet će biti dat instaliranju ažuriranja u pozadini u trenucima kada su dostupne veće količine čistih izvora energije (poput vetra, sunca i vode).

Naravno, uvek možete da zobiđete ovu funkciju i da odaberete momentalnu instalaciju ažuriranja u opcijama za Windows Update.

Uređaji sa Windows 11 sistemom

Korisnici s odgovarajućim uređajima sa Windows 11 sistemom, koji žele najnovije ažuriranje na verziju 21H2 mogu to učiniti otvaranjem podešavanja u okviru Windows Update menija (Podešavanja ili Settings >Windows Update) i odabirom Proveri ažuriranja.

Windows 10 uređaji

Ako još uvek koristite Windows 10 možete proveriti da li vaš uređaj pre svega ispunjava zahteve (tj. ispunjava li minimalne sistemske potrebe za Windows 11) za nadogradnju pomoću aplikacije PC Health Check. Zatim možete proveriti i to da li je Windows 11, verzija 22H2, spremna za vaš uređaj. Otvorite Windows Update (Podešavanja >Ažuriranje i sigurnost >Windows Update) i odaberete Proveri ažuriranja.

Ako vaš uređaj ispunjava zahteve i nadogradnja je spremna pojaviće se opcija za preuzimanje i instalaciju. Ako ste spremni da instalirate Windows 11 jednostavno odaberite Preuzmi i instaliraj.

Za više informacija o nadogradnji sistema Windows 11 za uređaje sa Windows 10 i Windows 11 verzijama pogledajte i video ispod.

Kako instalirati Windows 11 update 2022 VIDEO
Izvor: Windows Community

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hvala

Ali meni je win 10 dovoljno dobar, sve sam podesio kao što je pre bilo na win 7, tako da ne volim da menjam sistem jer ništa ne dobijam, za razliku od androida. Ionako nas samo špijuniraju

beogradska seljačina

Daj bože da je 2% svih tih famoznih "programera" uopšte sposobno da radi svoj posao.

Nik

50god im treba da shvate da ne treba da te blokira i onda prikazuje poruke tipa da hoće da se resetuje, dok nešto radiš.. Ili tipa da pokvari wifi neko bzv ažuriranje i slična sr.. Ali što bi se time bavili, lepše zvuči da će se ažurirati u vreme kada se više koriste obnovljivi izvori energije.. wtf..