Preuzmite prvi veliki Windows 11 2022 Update | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preuzmite prvi veliki Windows 11 2022 Update

Autor Marko Čavić

Microsoft svim Windows 11 korisnicima omogućio preuzimanje 2022 ažuriranja, a mi vam donosimo popis svega onog što je novo.

 Kako preuzeti i instalirati Windows 11 2022 Update Slike 3.jpg Izvor: Microsoft

Microsoft je najavio Update za Windows 11 2022, što predstavlja prvo veliko ažuriranje za Windows 11 otkad je ovaj operativni sistem lansiran prošle godine.

Poslednjih nekoliko godina donele su trajne promene u načinu na koji živimo, radimo i učimo, dok kompjuter ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu.

Online opcije koje ranije nisu postojale za sastanke, susrete, svakodnevne zadatke i pristup zabavi javile su se iz preke potrebe, ali ostaju u upotrebi, jer su efikasne i korisne.

Stekli smo nove navike i one su sad postale deo nas. Kompjuteri su nas više nego ikada fundamentalno povezali na mnogo emotivnije načine. Brz prelazak na fleksibilniju podelu vremena između rada i privatnog života povećao je bezbednosne pretnje kako za pojedince tako i za biznise, čemu svedoči podatak da svake sekunde 21 lozinka biva napadnuta.

Sa puštanjem u rad Windows 11 operativnog sistema prošle godine, Microsoft je dao kompjuterima moderno osveženje, a Windows učinio najboljim mestom za kontakt, kreiranje i zabavu.

Sa Update-om Windows-a 11 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih oblasti, čiji presek ćemo dati u nastavku.

Pogledajte prvo novitete Windows 11 ažuriranja u slikama:

Kompjuteri će biti lakši i bezbedniji za upotrebu za svakoga: da bi predvidela potrebe ljudi i uštedela vreme, ova nova verzija podrazumeva update za Start Menu, precizniju pretragu, poboljšanja u Quick Settings-u i Widgets board-u, i još mnogo više.

Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generisanje titla iz bilo kakvog oblika audio sadržaja na Windows-u 11, pristup glasom (pregled) omogućuje korisnicima da kontrolišu kompjuter i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator bolje oslikava prirodan govor kreirajući tako audio sadržaj prijatnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju web-a.

Korisnici će biti produktivniji: Sa poboljšanjima u Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb i optimizacijama u performansama i čuvanju baterije, Windows 11 2022 Update će vam pomoći da vašu produktivnost dignete na viši nivo.

Windows će postati najbolje mesto za kontakt, kreiranje i zabavu: Windows 11 2022 Update ima Windows Studio efekte za poboljšavanje video i audio poziva, update za iskustvo u Microsoft Store-u, dodatne opcije za gejming, i mnogo toga.

Ovaj update će poboljšati iskustvo u Microsoft Store-u, uključujući Microsoft Store Ads pilota za developere i proširenje Amazon Appstore-a na međunarodnim tržištima, što podrazumeva preko 20.0000 Android aplikacija i igara za korisnike.

Game Pass je ugrađen u Windows 11 preko Xbox aplikacije, gde igrači mogu da pristupe stotinama kompjuterskih igara visokog kvaliteta.

Sa novim Controller bar-om, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, imaćete mnogo više opcija za gejming na kompjuterima koji koriste Windows 11.

Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mestu: da bi se zadovoljile potrebe ove sve složenije oblasti, novi Windows 11 2022 Update omogućava suštinski važne nove opcije za bezbednost kao i nove upravljačke alate za povećanu IT efikasnost.

Microsoft Defender SmartScreen će pomoći pri identifikovanju slučajeva kada korisnik unese svoje podatke u zlonamernu aplikaciju i upozoriće ga o tome.

Smart App Control ne dozvoljava da se nepouzdane ili nepotpisane aplikacije, skripta ili zlonamerni makroi pokrenu na Windows 11.

Posetite ovaj blog za više informacija o tome kako korisnici mogu dobiti Windows 11 2022 Update.

Da li ste već instalirali Windows 11? Ako niste - sad je vreme!

Windows 11 Aplikacije i Programi VIDEO
Izvor: Windows

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrcela

Meni jos nije ponudio 22H2, do duse na virtuelnoj masini. Ima, ima potencijala, samo koliko sam ja video jos nista nisu uradili sa taskbar-om, nema ungroup icons. Ne znam, nekako mi to smeta. Pre dva meseca sam kupio novi laptop i dosao je sa Windows 11 Home, ali sam odma vratio na Windows 10 Home, nije mi to, to sto se tice taskbar-a. Ne znam, videcu, nije nista hitno, imam sve sisteme, tako da ne zurim.