GOOGLE MAPS LAKŠE ZUMIRANJE: Sjajan trik za upotrebu navigacije i mape jednom rukom | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE MAPS LAKŠE ZUMIRANJE: Sjajan trik za upotrebu navigacije i mape jednom rukom

U toku navigacije i prilikom pregledanja mape - obavezno koristite ovu opciju!

 Google Maps lakše zumiranje Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Iz nekog razloga proizvođači hardvera i softvera ne otkriju nam svoje najjače opcije i neke skrivene opcije koje bi trebalo da reklamiraju najviše.

Tako iPhone ima Back Tap, koji Apple i ne spominje, a Google Maps imaju odličnu, ali gotovo nepoznatu opciju za lakše zumiranje mape.

Možda će vas zanimati

Štipanje i razvlačenje za zumiranje mape vam je sigurno poznato, ali da li znate da postoji još jedan vrlo zgodan trik u vezi sa zumom?

Naravno da postoji, čim smo stvari postavili ovako, a otkrili smo ga nedavno i sasvim slučajno, kao što većina stvari biva s ovakvim trikovima i cakama za lakše korišćenje.

Dakle, dvaput tapnite na ekran telefona i zadržite prst na ekranu posle drugog tapa. Sad pomerajte prst gore dole u vertikalnom položaju ili levo-desno u horizontalnom položaju telefona kako biste brzo i korak po korak zumirali detalje na mape ili se udaljili od njih.

Ovaj lagani trik pomaže vam da lakše pročitate detalje, uočite neka mesta koja biste možda preskočili i da kontrolišete zum tačno koliko vam je potrebno. Opcija zumiranja tapkanjem i zadržavanjem radi prilikom pregledanja mape, ali i tokom navigacije u automobilu ili za pešake, pa ga možete koristiti kad god vam zatreba i kad je bezbedno, jer ipak za ovu opciju morate imati pogled na ekranu telefona.

Zumiranje jednom rukom je zgodnije od zumiranja s dve ruke (štipanje i širenje za zumiranje), jer kad vam je druga ruka zauzeta i nemate nijedan preostali način da lako zumirate, zar ne?!

Pogledajte

00:49
Google Maps lakše zumiranje VIDEO
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

Sad će neko reći - gledaj ove, živeli pod kamenom, nisu znali za ovo - ali, eto, dešava se i stvarno nismo znali za ovu opciju, a po reakcijama okruženja sa većinom ljudi je tako. Zapravo, ovo je opcija koja postoji još od 2013. godine i dostupna je za iOS i Android telefone, a kao što ćete videti na našem video - radi i u Huawei Mobile Services okruženju ;)

I još jedna stvar za kraj - Kako imati Play Store i Google aplikacije na novim Huawei telefonima - znamo sve o tome i mnogi će se jako iznenaditi ;)

Pratite nas, šaljite nam svoje savete, svi su dobrodošli!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragoslav

Konačno dobra opcija za lakše rukovanje. Namučih se svi ovih godina sa dva prsta. Kako nam to ranije nisu otkrili.

Beogradska seljačina

A đe se kupaš?