ŠTA JE WI-FI DIRECT I KAKO MOŽE DA VAM POMOGNE: Ako ga ne koristite - počnite već danas! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA JE WI-FI DIRECT I KAKO MOŽE DA VAM POMOGNE: Ako ga ne koristite - počnite već danas!

Najbrži način bežičnog slanja fajlova između telefona.

 Wi-Fi direct i Nearby Share Izvor: MONDO / Google

Ako želite brzo i lako da pošaljete praktično neograničeno velike video zapise, 50 slika odjednom ili instalacione fajlove igara ili aplikacija, ZIP-ovane datoteke, različita dokumenta ili bilo koje druge fajlove koristite Wi-Fi Direct.

Ova opcija, koja postoji odavno na gotovo svim telefonima - jeftinim i onim najskupljim, podseća na Bluetooth prebacivanje fajlova, vrlo je im slična i procedura korišćenja, ali je brzina prenosa fajlova dramatično veća (namerno smo izabrali tu reč DRAMATIČNO, ne zamerite nam, jer prenos zaista jeste toliko brži u odnosu na Bluetooth).

Možda će vas zanimati

Za nekoliko sekundi Wi-Fi Direct opcijom moguće je poslati slike i video veličine oko 220 megabajta (naša test količina od dva videa i pet slika pune rezolucije), što bi putem Bluetooth veze trajalo desetinama minuta.

Zaboravite i kablove, jer dok vi spremite kabl, povežete računar ili drugi telefon sa telefonom sa kojeg sve to treba da pošaljete - Wi-Fi Direct je već obavio stvar!

Možda ste već i čuli ili koristite Wi-Fi Direct, ali smatramo da je ovo dobar trenutak da vam opišemo ovaj način prenosa fajlova, jer je Wi-Fi Direct sad dostupan i na jeftinim telefonima, što ranije nije bio slučaj.

Svakako, mnogi ljudi još uvek ne znaju za ovaj način razmene fajlova, iako ga imaju. Recimo, imaju ga svi premijum telefoni oduvek, ali danas Wi-Fi Direct nude i Nokia 1, Moto G6, HONOR 8X i mnogi drugi povoljni, ali sve funkcionalniji pametni telefoni.

Pre nego što krenete dalje pogledajte postupak slanja putem Wi-Fi direct mreže:

Da biste poslali fajl ili više njih Wi-Fi Direct vezom odaberite ga i u meniju za deljenje sadržaja izaberite upravo Wi-Fi Direct. Na drugom uređaju prethodno otiđite u Wi-Fi Settings, obično u Advanced podmeni i aktivirajte mogućnost korišćenja te opcije i pronalaska telefona putem Wi-Fi Direct veze. Kad se na ekranu telefona s kojeg šaljete fajlove pojavi ime telefona na koji ih šaljete odaberite ga i potvrdite da želite da se uparite s tim telefonom.

U budućnosti će se telefoni lakše spojiti, bez potrebe za ponovnim uparivanjem, a vaši fajlovi će biti poslati gotovo instant, bez obzira na to o kojoj veličini i količini fajlova se radi.

I, da - Wi-Fi Direct podržava slanje na sve telefone, odnosno ne mora se raditi o istim markama telefona između kojih se dele fajlovi. Takođe, Wi-Fi Direct možete da koristite i između telefona i tableta, kao i laptop i desktop računara sa Windows 10 i Windows 11 operativnim sistemom.

Na sjajne stvari se čovek brzo navikne, a Wi-Fi Direct je nova omiljena opcija mnogih od nas ;)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

aca

Ovo se zove airdrop i postoji odavno na iPhone.

Ja

@aca Postoji odavno i na androidu, čak i pre iPhonea. Proveri slobodno.