Kasne vam Viber poruke? Evo kako to da rešite! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasne vam Viber poruke? Evo kako to da rešite!

Autor Marko Čavić

Moguće je da i vaša Viber aplikacija muči muku sa jednim od TRI najčešća problema, za koja ćemo vam ponuditi rešenja.

 Viber kasne poruke rešenje 1.jpg Izvor: Viber

Poslednjih nekoliko dana stiglo nam je dosta poruka na temu Viber aplikacije - mnogi ne vide poentu u tome da se aplikacija doteruje i menja, dok se ne srede neke od stvari koje muče određeni broj korisnika (i naših čitalaca).

U vezi s tim nekima se poruke ne čuju, a nekima ne stižu dok ne uđu u aplikaciju, pa tako propuštaju bitne stvari ili da odgovore bilo kome na vreme - ovo je problem nezavisan od platforme na kojoj se aplikacija Viber koristi i problem je koji muče i one sa Android i one sa iPhone ili Huawei telefonima.

Možda će vas zanimati

Ukoliko vam se Viber zvuk obaveštenja ne čuje prilikom dolaska poruke vreme je da uradite sledeće.

Otvorite Settings, pa uđite u meni Applications. Nađite Viber i uđite u podešavanja aplikacije. U opcijama tog menija potražite Notifications i naći ćete se u novom meniju, u okviru kog ćete označiti Allow Notifications, a isključiti Show Silently. Moguće je da će na vašem modelu biti i opcije Ringtone ili Vibrate (Zvono i Vibracija), koje bi, takođe trebalo da budu uključene (ukoliko ne vidite Show Silently).

Nakon toga trebalo bi da dobijate Viber obaveštenja uobičajeno. Pogledajte i galeriju.

Napomena: Ovo je rešenje primenjivo na nekim uređajima, koji imaju poslednjih nekoliko Android OS verzija. Moguće je da je proizvođač vašeg uređaja zaključao neku od opcija iz ovog rešenja, pa bi trebalo da potražite neko novo (pogledajte komentare čitalaca na vest koji slede).

S druge strane, ukoliko vam poruke ne stižu uopšte dok ne uđete i sami u Viber aplikaciju vreme je da promenite podešavanje sistema.

Novije verzije operativnog Android sistema imaju opciju koja zbog štednje baterije gasi pozadinske procese nakon zaključavanju ekrana ili nakon određenog vremena ili čak na Wi-Fi mreži, pa promenite podešavanja tako da Viber ostane uvek uključen na tim opcijama - mobilni podaci, Wi-Fi, kad je ekran zaključan ili telefon u stanju mirovanja.

Prvo, pokušajte da u samoj Viber aplikaciji aktivirate opciju da aplikacija uvek radi na Wi-Fi mreži. Idite u Još, pa u Podešavanja, a na kraju i do Opšte menije, gde ćete pronaći Wi-Fi - pravila mirovanja opciju. Uđite tu i otkačite prvi kružić tj. potvrdite opciju Uvek povezan. Na taj način Viber se neće uspavljivati tokom mirovanja telefona na Wi-Fi mreži, bez obzira na to da li vam je uređaju zaključan ekrana ili ne.

Napomena: Ova opcija non-stop povezane aplikacije utiče na autonomiju bateriju, pa vodite računa o tome i isključite je u situacijama kad vam nije potrebna, recimo kad odmarate ili vam konstantne Viber notifikacije nisu prioritetne.

Pokušajte i da u sistemu telefona (putanja i podešavanja zavise od proizvođača do proizvođača), u meniju Apps ili Notifications omogućite sva Viber obaveštenja, kao i da dozvolite rad aplikacije u pozadini tj. da joj rad bude dozvoljen non-stop.

Ovo se na nekim telefonima nalazi možda i u okviru Battery menija, podmeni Launch apps i sličnim.

SmartLie čitaoci pomažu

Džo, jedan od naših čitalaca dao je svoje rešenje problema s porukama koje kasne - uđite u Settings, onda u General, pa otkačite Show Viber status Icon. Nakon toga u padajućem meniju telefona biće prikazan status Viber aplikacije, odmah iznad obaveštenja koja stižu na telefon.

Čitaoci koji su isprobali ovaj metod kažu da je upalilo! Zato, delite svoja iskustva s nama, mi ćemo ih proširiti do svih! Hvala Džou na dojavi, javite nam da li je i vama pomogao!

Takođe, s našim rešenjem složio se i Mikac678 čitalac, koji savetuje sve ljude da ostave Viber uvek aktivnim u pozadini kako bi poruke tj. obaveštenja stizala kako treba. Hvala i njemu!

Ukoliko imate dodatnih pitanja - komentari su vaši, kao i do sada! Molimo vas da podelite svoja iskustva sa drugim čitaocima, a mi ćemo ih pomenuti i ovde, u tekstu, nakon što ih isprobamo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 9

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sani

Telefon sam sinoc stavio u stanje mirovanja..pratio sam..citavu noc se javljalo da sam na mrezi...neki 50 puta...a telefon nisam ni dotakao...molim vas objasnite da li je to moguce

Sani

Telefon mi je u stanju mirovanja...a pokazuje da sam na mrezi..i to tako da se samo pojavi 5 sekundi na mrezi...pa tako uvek..

Razum

Problem sa viberom je viber. Aplikacija je postala krš.