Nije Gangnam Style

ĆAO DESPACITO, IMAMO NOVOG YOUTUBE ŠAMPIONA: Razbijena granica od 10 milijardi pregleda

Smena na tronu najpopularnijih video snimaka možda i nije neka novost, ali je ovo prvi video koji je prešao 10 milijardi pregleda.

Baby Shark YouTube
Izvor: Smartlife / YouTube / Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories / Printscreen

Popularnost YouTube servisa raste vrtoglavo, a samim tim i sadržaj na ovoj platformi je sve gledaniji. Doduše, TikTok od ove godine vreba iz prikrajka. Pre desetak godina "Gangnam Style" je bio prvi video koji je postigao više od milijardu pregleda, a danas smo dobili video koji je prebacio cifru od 10 milijardi pregleda.

Dugo je najpopularniji video na svetu bio planetarni megahit "Despacito", koji danas sedi na drugom mestu svih vremena sa 7,78 milijardi pregleda. Malopre pomenuti "Gangnam Style" je za 9 godina na YouTube stigao do 4,3 milijarde, dok je na prvom mestu, daleko ispred svih super-zarazni "Baby Shark".

Beba ajkula

"Baby Shark Dance" je puno ime ove dečije pesme objavljene u junu 2016. koja je za samo četiri godine (novembar 2020.) oborila rekord popularnosti sa 7 milijardi pregleda. Za samo godinu i dva meseca dodala još preko 3 milijarde pregleda i u januaru 2022. godine postala najpopularniji video na YouTube platformi svih vremena i rekorder sa 10 milijardi pregleda. Sa druge strane sličan rekord je postigla jedna aplikacija, koja je sa Play prodavnice preuzeta više od 10 milijardi puta, otprilke onoliko puta koliko je odgledan "Baby Shark".

Pinkfong

Iza ove pesme je južno korejska edukaciona kompanija Pinkfong, dok pesmu peva korejsko-američka pevačice Hope Segoine. Ono što je jako interesantno je da je globalni uspeh ove pesme počeo tek 2019. godine, iako je do tada ova pesma bila veoma uspešna, ali samo u Aziji. Od kako je probio barijeru azijskog tržišta "Baby Shark" je počeo da vrtoglavo raste, ostavljajući sve daleko iza sebe. Pesma je počela da se pojavljuje na Nickelodeon televiziji, a dobila je i svoju seriju u Americi, što je dodatno poguralo njenu popularnost.

Baby Shark Dance
Izvor: YouTube / Pinkfong Baby Shark - Kids' Songs & Stories

Kada se tome doda i popularnost na društvenim mrežama, jasno vam je zbog čega je Baby Shark jedna od najpopularnijih melodija kod mlađe populacije, i najmanje popularnih kod njihovih roditelja...

Tagovi