SMS i pozivi

BEZ ROMINGA IZMEĐU SRBIJE I GRČKE: Slobodno koristite telefon na odmoru, osim za internet

Do kraja maja novi roming cenovnik za građane iz Srbije u Grčkoj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je 13. maja u Atini, posle sastanaka sa državnim vrhom Grčke, da će naredne sedmice Srbija i Grčka potpisanti sporazum o ukidanju naplate rominga.

"Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka", rekla je Brnabić za Tanjug.

Možda će vas zanimati

Što se mobilnog interneta tiče još uvek nije jasno kako će i da li će se naplaćivati, po kom cenovniku i da li će naplata biti objedinjena na nivou Grčke kao države ili će to zavisiti od operatora do operatora. Ovo je dobar trenutak da podsetimo sve da je nedavno stupio na snagu i međudržavni dogovor koji garantuje ukidanje naknada za roming među državama Zapadnog Balkana koji obuhvata BiH, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju sa Srbijom.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

O putovanju u Grčku

Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji. "Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde", navela je premijerka.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabić i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.