Viberu dodeljen sertifikat koji potvrđuje najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viberu dodeljen sertifikat koji potvrđuje najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti!

Autor Ilija Baošić

Viber je nosilac sertifikata koji se dodeljuje organizacijama koje demonstriraju najbolje bezbednosne prakse u svojoj klasi.

 Viber bezbednost Izvor: Viber

Viber, najpopularnija platforma za privatnu i bezbednu razmenu poruka i glasnovnu komunikaciju u Srbiji sa uspehom je okončala proces sertifikacije po standardu SOC 2 (Service Organization Control) tipa II. SOC 2 predstavlja standard revizije razvijen od strane Američkog instituta za sertifikovane javne račune (AICPA) čiji rigorozni kriterijumi imaju za cilj da utvrde najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka.

Revizija koju je sprovela jedna od najvećih mreža profesionalnih servisa na svetu, Ernst & Young, potvrdila je da praksa, pravila, procedure i operacije Rakuten Vibera ispunjavaju SOC 2 standarde.

"Dodela sertifikata usaglađenosti sa kriterijumima SOC 2 tipa II predstavlja značajnu prekretnicu za Rakuten Viber i svedoči o našoj potpunoj posvećenosti ka osiguranju bezbednosti i privatnosti naših korisnika", izjavio je Liad Šnel, potpredsednik odeljenja inženjeringa i CISO aplikacije. "Ovaj sertifikat potvrđuje naš proaktivan pristup bezbednosti informacija i posvećenost održavanju najviših standarda zaštite podataka. Nastavićemo da dajemo prioritet poverljivosti i integritetu informacija koje su nam poverene, u nastojanju da obezbedimo sigurnu i pouzdanu platformu za razmenu poruka članovima naše globalne zajednice".

Pored usaglašenosti sa SOC 2, iz kompanije Rakuten Viber kažu da nastavljaju sa daljim poboljšanjem svoje infrastrukture kroz primenu dodatnih slojeva otpornosti i još pomnijim praćenjem aktivnosti na njenoj platformi. Već tokom 2016. godine Viber je postao jedna od prvih vodećih aplikacija za razmenu poruka koja je kao standard primenila enkripciju s-kraja-na-kraj za sve privatne direktne grupne prepiske i video pozive.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrcela

Kako je ovo moguce? Na Viberu nemate privatnosti ni truna, pa Viber svesno, javno i drsko krsi privatnost tako sto cita kontakte iz imenika da bi prikazao ko vas zove. To se nikada nije desilo, ne postoji kompanija koja je to ikada uradila. Mislim smesno je pricati ov viber i privatnost, a dobijaju nagrade za privatnost. Nista me ne iznenadjuje, danas je cudno vreme.

Darko

@Mrcela Ne krše privatnost. Vajber traži dozvolu da pristupi imeniku kada se pokrene posle instalacije.