Facebook Messenger dobio veliku nadogradnju: Stigle 4 nove funkcije koje smo dugo čekali | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook Messenger dobio veliku nadogradnju: Stigle 4 nove funkcije koje smo dugo čekali

Autor Ilija Baošić

Šaljite HD slike i fajlove do 100 MB, pravite zajedničke albume i podelite QR kod novim prijateljima.

 Facebook Messenger unapređen sa 4 nove funkcije Izvor: Meta

Facebook Messenger je upravo dobio veliku nadogradnju. Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svetu je unapređena sa četiri potpuno nove, a veoma korisne funkcije, koje su odmah dostupne svim korisnicima.

Hajde da vidimo šta je to kompanija Meta predstavila i kako ih možete koristiti u svakodnevnoj komunikaciji sa prijateljima i porodicom.

HD slike

Prva nova funkcija su HD slike. Sve što treba uradite jeste da prilikom slanja obeležite "HD" opciju iznad ponuđenih slika - i to je sve. Ukoliko želite da šaljete detaljnije fotografije veće rezolucije, ovo je prava funkcija za vas.

Ukoliko niste sigurni da li ste "štiklirali" HD opciju, svaka poslata HD slika će nositi tu skraćenicu u gornjem desnom uglu.

Kompanija Meta je ovu opciju učinila dostupnom u WhatsApp aplikaciji još u avgustu prošle godine, pa je, iako smo se načekali, sjajno da je konačno vidimo i u Messenger-u.

Zajednički albumi

 Zajednički album grupni čet Izvor: Meta

Ukoliko sa prijateljima i porodicom imate grupni čet, veoma će vam biti korisna funkcija "zajednički albumi". Jednostavno izaberite više slika prilikom slanja, a zatim dodirnite opciju za pravljenje novog albuma. Svi članovi grupe će zatim moći da pogledaju, dodaju, brišu ili skidaju slike i video snimke iz zajedničkog albuma.

 Pravljenje zajedničkog albuma Messenger Izvor: Meta

Veoma korisno ukoliko je više ljudi fotografisalo neku proslavu, događaj ili zajedničko putovanje.

Povežite se pomoću QR koda

 QR kod Messenger Izvor: Meta

Ukoliko ste stekli novo poznanstvo i želite da nastavite komunikaciju na Facebook Messenger-u, sada možete da se povežete skeniranjem jedinstvenog QR koda koji je dostupan unutar menija podešavanja.

Ovaj dodatak biće vam od velike koristi ukoliko je vaš novi poznanik stranac koji ili ukoliko je vaše ime veoma često i teško vas je pronaći jednostavnom pretragom.

Slanje fajlova do 100 MB

 Fajlovi do 100 MB Izvor: Meta

Za kraj, ali ništa manje korisna funkcija je slanje fajlova veličine do 100 MB. Svi veliki formati su podržani, pa više nema potrebe da se oslanjate na razne sajtove ili mejl klijente za slanje velikih fajlova - uradite to direktno u Facebook Messenger-u.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA