Bolje ikad nego nikad: Deljenje HD slika i videa stiglo na WhatsApp | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolje ikad nego nikad: Deljenje HD slika i videa stiglo na WhatsApp

Korisnicima WhatsApp aplikacije je konačno na raspolaganju slanje slika i videa visoke rezolucije.

 WhatsApp slanje HD slika Izvor: WhatsApp

U prethodnih godinu dana imali smo priliku da vidimo ubrzano dodavanje novih funkcija na WhatsApp, popularnu aplikaciju za dopisivanje koja je u mnogim segmentima kaskala za konkurencijom. Sada je na red stiglo slanje HD slika i videa.

HD slike

Kada su slike u pitanju, aplikacija u vlasništvu kompanije Meta je korisnicima omogućila zadržavanje visoke rezolucije fotografija koje dele sa porodicom i prijateljima. Ovo znači da će korisnicima pored dosadašnje 1.600 x 1.052 rezolucije na raspolaganju biti i 4.096 x 2.692 rezolucija.

Kako bi poslali HD slike, korisnici će, nakon izbora željenog fajla, videti HD dugme na vrhu ekrana. Dodirom na ovo dugme, pojaviće se meni u kojem je moguće odabrati "Standard" ili "HD" kvalitet. Nakon slanja, primalac će u četu videti sliku kao i do sada, s tim da će u donjem levom uglu pisati "HD" ukoliko je pošiljalac odabrao tu rezoluciju.

 Primer slanja HD slika u WhatsApp Izvor: Smartlife

HD video

Deljenje videa veće rezolucije stiže sa nedelju dana zakašnjenja u odnosu na slike. Iako nam 480p rezolucija zvuči neverovatno zastarelo, upravo je to rezolucija u kojoj su se do sada slali klipovi u WhatsApp aplikaciji.

Međutim, baš kao i kod slika, korisnicima će se sada pojaviti HD dugme prilikom slanja videa i isti meni za odabir kvaliteta, s tim da HD u ovom slučaju to zaista i znači - maksimalna rezolucija je 720p.

 Primer slanja HD videa u WhatsApp Izvor: Smartlife

Ažurirajte aplikaciju

Ukoliko ne vidite ovu mogućnost u WhatsApp aplikaciji, potrebno je da je ažurirate, ali ako to ne bude dalo rezultate, moraćete da sačekate još malo kako bi nadogradnja stigla i do vas.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

09:41
NIJE LOŠA APLIKACIJA NEGO ONI KOJI JE ZLOUPOTREBE! " ENKRIPCIJA postoji od I I svetskog rata! Skaj logaritam ne mogu ZABRANITI"
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA