WhatsApp želi da izbegnemo dramu i zaštitimo svoju privatnost, stigle tri sjajne funkcije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp želi da izbegnemo dramu i zaštitimo svoju privatnost, stigle tri sjajne funkcije

Autor Ilija Baošić

Manje drame zbog napuštanja grupe, skrivanje od neželjenih kontakata i bezbedne jednokratne poruke.

 WhatsApp aplikacija podešavanja Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Tokom poslednjih nekoliko godina, WhatsApp je agresivno testirao i dodavao nove funkcije svojoj platformi. Nakon što je uveden nov način pisanja poruka, kompanija se sada potrudila da pojača privatnost svojih korisnika. Uprkos tome što je u vlasništvu kompanije Meta, WhatsApp je uvek ozbiljno shvatao privatnost i sa ponosom ističe da podržava end-to-end enkripciju.

Mark Cukerberg je na svom Facebook profilu zvanično najavio tri nove funkcije koje bi trebale bi da nam olakšaju život i ćaskanja učine bezbednijim.

Prvo, od sada ćemo moći da napustimo grupni čet, a da o tome ne budu obavešteni svi članovi - samo administratorima grupe će se prikazati poruka. Vodiće se evidencija svih kontakata koji su napustili grupu ili su uklonjeni iz nje u poslednjih 60 dana, što će biti vidljivo svim članovima. Kako bi pristupili ovim informacijama, potrebno je pronaći See Past Participants opciju u Info sekciji same grupe.

Možda će vas zanimati

Drugo, WhatsApp će nam konačno dozvoljavati da sakrijemo svoj onlajn status. Ova funkcija se nadograđuje na skrivanje Last seen statusa, a baš kao i kod te funkcije, moguće je sakriti se samo od određenih kontakata pravljenjem svojevrsne "crne liste".

Konačno, WhatsApp više neće dozvoljavati nikome da pravi snimke ekrana nakon jednokratnih medijskih poruka. Do sada je primalac mogao da napravi screenshot poruke koja se samo jednom može videti, čime je pobeđivao njenu celu svrhu. Ubuduće, ovo više neće biti slučaj, jer će platforma blokirati snimke ekrana na takvim porukama iz razloga privatnosti.

Sve funkcije su trenutno dostupne WhatsApp korisnicima na Android i iOS uređajima. Ukoliko vam nisu dostupne, proverite da li vam je stiglo najnovije ažuriranje aplikacije.

Pogledajte kako izgleda novo WhatsApp formatiranje teksta u porukama:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA