WhatsApp uveo nov način pisanja poruka, dodato nekoliko sjajnih opcija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp uveo nov način pisanja poruka, dodato nekoliko sjajnih opcija

Autor Marko Čavić

Ako se dopisujete preko WhatsApp aplikacije sad su vam dostupna četiri nova načina formatiranja teksta u pojedinačnim i grupnim četovima.

 WhatsApp aplikacija podešavanja Izvor: SmartLife / Marko Čavić

WhatsApp u poslednje vreme vredno, čak neobično vredno radi na poboljšanjima svoje platforme, pa je aplikacija dobila brojne novitete za vrlo kratak period.

Osim mogućnosti da kao reakciju na poruku upotrebite bilo koji emotikon u svim četovima sada svi korisnici mogu da koriste i Bold, Italic, Strikethrough i Monospace način formatiranja teksta u porukama.

Možda će vas zanimati

Do sada je ova opcija bila dostupna određenom broju korisnika, a od sada bi trebalo da je svaka od ova četiri načina formatiranja dostupna na svakom Android i iPhone uređaju, uključujući i Huawei Mobile Services telefone na kojem smo mi i napravili slike ekrana.

Formatiranje se razlikuje za iPhone i Android, pa ćemo zbog univerzalnosti i lakšeg snalaženja koristiti engleske prečice u tom delu objašnjenja, a ako je neka pomoć potrebna - kontaktirajte tj. pogledajte našu galeriju slika u kojoj je sve lepo prikazano.

Takođe, svako od formatiranja možete da ukucate sami, koristeći simbole ili da odaberete formatiranje iz opcija kad prethodno selektujete željeni tekst.

Kako da formatirate WhatsApp poruke

Formatiranje poruka je lako. Koristite manuelni način tokom kucanja, da unesete karaktere ispred i iza jedne ili više reči da biste primenili željeni efekat, a možete da ih čak i kombinujete, samo otvarajte i zatvarajte formatiranja pravim redosledom.

Pogledajte kako se to radi:

  • Za Italic kucajte _tekst_
  • Za Bold kucajte *tekst*
  • Za Strikethrough kucajte ~tekst~
  • Za Monospace kucajte ```tekst``` i
  • Za Italic i Bold, recimo, koristite _*tekst*_ .

Ako želite na drugi način to da uradite i da ne pamtite sintaksu za formatiranje prvo izaberite deo teksta koji želite da prebacite u neki od formatiranja i uradite sledeće:

  • Za Android: Zadržite odabrani tekst i kliknite na tri tačke u desnom delu plutajućeg menija koji se otvara, pa u njemu odaberite Italic, Bold, Strikethrough ili Monospace i
  • Za iPhone: Zadržite odabrani tekst i kliknite na njega, zatim odaberite Select ili Select All > B_I_U, da bi nakon toga izabrali Bold, Italic, Strikethrough ili Monospace.

Korišćenjem formatiranja bolje ćete moći da naglasite ono što šaljete u porukama i na naznačite šta je najvažnije u poruci ili precrtate ono što bi trebalo izostaviti ili je završeno. Ista ova podešavanja i formatiranja dostupna su i u Viber porukama već neko vreme, pa ako koristite i tu aplikaciju pogledajte našu vest o tome.

Uživajte u lepšem dopisivanju!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA