Navigacija je upravo postala mnogo bolja uz novu Google Maps funkciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navigacija je upravo postala mnogo bolja uz novu Google Maps funkciju

Autor Ilija Baošić

Uključite novu Google Maps funkciju, stigla je 3D navigacija.

 Google Maps 3D navigacija nova funkcija Izvor: Smartlife

Google Maps aplikacija ima novu funkciju koja će se mnogima svideti - stigla je 3D navigacija, odnosno mogućnost pregleda 3D objekata kao pomoć u orijentaciji tokom vožnje.

Nedavne promene u aplikaciji bile su meta brojnih kritika, a veliki broj korisnika se žalio da nove boje otežavaju preglednost tokom vožnje. Međutim, nova funkcija će nesumnjivo biti od velike pomoći.

Mogućnost pregleda trodimenzionalnih objekata je već par godina dostupna u Google Mapama za pojedine gradove u Srbiji. Sada je ta funkcionalnost stigla u navigaciju, pa korisnici na svom putu od tačke A do tačke B tačno mogu da vide kod koje zgrade ili kuće treba da skrenu.

Međutim, 3D navigacija je dostupna samo u podrazumevanom izgledu mapa, ali ne i kada se upali satelitski režim. Objekti su sive boje, tačnih dimenzija i jednostavnog oblika, a kada prepreče pogled na rutu ili put, postaju providni. Naravno, treba istaći da će funkcionisati sa različitom dozom uspeha i detalja u zavisnosti od mesta, a Beograd je ubedljivo najdetaljniji.

Kako se aktivira 3D navigacija u Google Maps aplikaciji

 Kako se aktivira 3D navigacija Google Maps Izvor: Smartlife

Kako biste aktivirali 3D navigaciju, potrebno je da prvo aktivirate 3D pregled. Dodirnite ikonicu slojeva sa desne strane ekrana, a zatim u detaljima mape izaberite opciju 3D. U polju za pretragu upišite destinaciju i započnite navigaciju. To je sve.

NAPOMENA: Iako mi imamo pristup 3D navigaciji, izgleda da ova funkcija još uvek nije dostupna svima. Google se nije oglašavao povodom implementacije nove funkcije, pa nemamo informaciju kada će ona stići na sve uređaje.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ALOKIN

To je odavno postojalo pre jedno 10god.bila jedna marka telfona PRESTIDjIO tada sam ga uzeo i pose 2god. su ga izbacili e bas je taj telefon imao 3D prikaz iako ne cete verovati ali tako je.

Hu

Ono što me nervira je da kada se odabere prevoz autobusom , da do same stanice ne postoji navigacija