Google pretraga više neće biti ista - stiže veštačka inteligencija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google pretraga više neće biti ista - stiže veštačka inteligencija

Generisanje slika, učenje novih jezika, predviđanje pretrage i pretraga pesama su samo neke od funkcija koje će imati novi Google pretraživač.

 Logo kompanije Google Izvor: SmartLife / Ilija Baošić

Suočavajući se sa snažnom konkurencijom od strane kompanija Microsoft i OpenAI, Google navodno žuri da stvori potpuno novi pretraživač interneta koji će pokretati veštačka inteligencija. Prema ranim informacijama, kompanija je u ranim fazama razvoja novog servisa koji će pokušati da predvidi šta želimo da tražimo.

Među funkcijama koje će se naći u novoj pretrazi, imaćemo priliku da vidimo čet-bota koji može da odgovora na razna pitanja, pa čak i na ona koja se tiču softverskog inženjeringa i generisanja isečaka koda. Kompanija takođe eksperimentiše sa funkcijom koja bi nam pomogla da pronađemo pesme na osnovu razgovora sa čet-botom, a na razvoju celokupnog rešenja je trenutno uposleno više od 160 ljudi.

Drugi dodaci uključuju Chrome funkciju pod nazivom "Searchalong". Pomoću nje, čet-bot će moći da skenira stranice koje čitamo i ponudi kontekstualne informacije. Na prime, ukoliko tražimo smeštaj na Airbnb platformi, moći ćemo da pitamo Google da nam kaže šta se interesantno može videti u blizini.

GIFI i Tivoli Tutor su dodatne eksperimentalne funkcije koje će nam dozvoljavati da generišemo slike, odnosno da uposlimo čet-bota kako bismo naučili novi jezik.

Još uvek se ne zna kada će Google lansirati novu pretragu, ali znamo da će postojeći pretraživač biti proširen AI funkcijama sledećeg meseca, a najava toga bi trebala da se desi na I/O 2023 događaju, koji se održava 10. maja.

Pogledajte kako veštačka inteligencija generiše slike na osnovu jedne rečenice:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Veštačka inteligencija će da pojede i one koji su je napravili kad stigne neuro čip i kad sistem bude mogao sam da uči. On već sada uči ali ga dosta limitira hardver na kom je. Uskoro i programeri idu u istoriju. Tada će više vredeti seljak, vodoinstalater, električar i slično nego programer, arhitekta i slično. Daš upit sistemu za projekat kuće. Daš mu dimenzije kuće i placa i on ti napravi projekat.

vizija

@Darko "...kako da hakujem bankin server i uplatim sebi 100M dolara na račun u Surinamu?..."