OVAJ ALAT ĆE PRONAĆI SVE VAŠE SLIKE NA INTERNETU: Dostupan je svima, reagujte dok ne bude kasno | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ ALAT ĆE PRONAĆI SVE VAŠE SLIKE NA INTERNETU: Dostupan je svima, reagujte dok ne bude kasno

Sajt PimEyes veoma precizno i efikasno pronalazi fotografije korisnika na internetu

 PimEyes prepoznavanje lica Izvor: Youtube / The Verge / Screenshot

Alatke za prepoznavanje lica su sve rasprostranjenije u modernoj eri tehnologije - od funkcija za otključavanje vašeg telefona do državnih organa koji ih upotrebljavaju za pronalaženje osumnjičenih.

U svetu tih alata, PimEyes je onaj koji može biti sablasno precizan u pronalaženju sličnih fotografija na internetu, otpremljivanjem samo jedne slike lica. Iako je sajt namenjen za pronalaženje fotografija sebe i možda voljenih osoba, može se upotrebiti i u podle svrhe.

Možda će vas zanimati

Imali smo priliku da vidimo kako je Apple AirTag, namenjen za pronalaženje izgubljene imovine, korišćen za praćenje lopova, ali i za uhođenje osoba.

Iako softveri za prepoznavanje lica nisu uvek dostupni široj javnosti, PimEyes jeste. Ovaj alat može biti veoma precizan i efikasan. Kada se fotografija otpremi, pretraživaču je potrebno samo nekoliko sekundi da izvrši pretragu i vrati rezultate. Besplatna pretraga samo zagrebe površinu, a ukoliko želite detaljnije rezultate, moraćete da se pretplatite na mesečni paket.

Testirali smo sposobnost PimEyes sajta i malo je reći da smo zabrinuti onim što smo imali priliku da vidimo. Ipak, nismo iznenađeni, jer sve vreme upozoravamo čitaoce da čuvaju svoju privatnost na internetu.

Pretraga naših lica je dala pomešane rezultate. U zavisnosti od otpremljene fotografije, preciznost pretrage je varirala. PimEyes bi nekad pronašao naše slike, nekad bi dobili slike ljudi koji izuzetno liče na nas, a nekad ništa. Iako ovo možda deluje kao zabavna alatka za pronalaženje svog dvojnika, moramo istaći da su neki rezultati bili sa sajtova za odrasle, što treba sve da zabrine.

Ukoliko se osećate sigurno, jer nikad niste snimali takve video zapise, dozvolite da vam predstavimo drugu stranu - šta ako je osoba na snimku neko ko veoma liči na vas, a takav snimak je podeljen vašoj okolini u pokušaju da vam se uništi reputacija?.

Dobra stvar je da možete da onemogućite da se vaše slike pronađu putem pretrage. Međutim, kako navodi PimEyes, zbog složenosti veštačke inteligencije koja se koristi, neke slike možda neće biti nađene i sakrivene od drugih. Ako ustanovite da su neke fotografije još uvek vidljive, možete da pošaljete poseban obrazac, kako biste ih uklonili iz rezultata pretrage.

Posetite PimEyes i uverite se sami. Korisnici imaju tri besplatne pretrage na dan, dok mesečna pretplata košta od 29,99 do 299,99 dolara.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA