AŽURIRAJTE MESSAGES APLIKACIJU: Huawei, Samsung, Xiaomi, Pixel i drugi korisnici - to vam brzo prazni bateriju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AŽURIRAJTE MESSAGES APLIKACIJU: Huawei, Samsung, Xiaomi, Pixel i drugi korisnici - to vam brzo prazni bateriju

Poslednja verzija Messages aplikacije kriva je za brzo pražnjenje baterije nekih telefona.

 Messages aplikacija problem.jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kompanija Google zvanično je potvrdila, preneo je The Verge, da je aplikacija Messages odgovorna za naglo i brzo pražnjenje baterije telefona.

Ovo se odnosi na telefone koji su fabrički došli sa Messages aplikacijom i za korisnike koji aktivno koriste ovu Google Android aplikaciju za slanje i prijem poruka.

Možda će vas zanimati

Poznato je da su određene serije Huawei telefona, recimo Huawei P30 i Huawei P20 serije, kao i novije Samsung Galaxy A, Galaxy S i Galaxy Z serije, ali i Xiaomi telefoni opremljeni ovom aplikacijom, ali je bitno da svi korisnici koji imaju fabrički instaliranu tu aplikaciju za razmenu SMS, MMS i RCS poruka izvrše ažuriranja i podešavanja aplikacije tako da ona prestane da troši resurse baterije više nego što bi trebalo.

Greška u aplikaciji, koju je otkrio sajt 9to5Google, a kompanija Google je potvrdila, omogućavala je da Messages aplikacija aktivira kameru u pozadini i ostavi je uključenom non-stop.

Ovo ne samo da je dovodilo do većeg grejanja telefona i uticalo na značajnu potrošnju baterije, ovo je i veliki bezbednosti propust i rizik po privatnost korisnika, jer svaki dvoklik na Volume ili On/Off taster omogućava pravljenje slike čak i u pozadini.

Pogledajte kako to sve izgleda u praksi:

Messages aplikacija traži dozvolu da pristupi kameri i mikrofonu uglavnom zbog MMS poruka i kasnije aktiviranih (dostupne su i kod nas) RCS poruka, koje podsećaju na četovanje u popularnim aplikacijama, ali korisnici bi trebalo to da promene. Zapravo, Google je i sam uputio korisnike na promenu podešavanja ove aplikacije, kako bi ona zaustavila prekomernu upotrebu kamere.

Pratite putanju u meniju svog telefona ovako: Settings >Apps >Messages >Permissions >Camera i odaberite ili opciju Don’t allow ili Allow only while using the app. Takođe, isključite Messages aplikaciju svaki put kad je ne koristite. Notifikacije i poruke ćete dobijati i dalje, bez obzira na to da li je aplikacija aktivna u pozadini ili nije.

Naravno, uvek ažurirajte sve aplikacije redovno, jer čak i kad neka verzija ima problem, ona brzo bude ažurirana novom verzijom, koja ga ispravlja. Google je rekao da će nova verzija Messages aplikacije biti dostupna svima vrlo brzo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 9

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prezadovoljan

Kupite model Motorola g60 i necete imati problem oko duzine trajanja baterije.

Mikac678

Zar ne bi trebalo da svetli ona lampica kad je kod aplikacije uključena kamera, mada meni kod Shazam aplikacije svetli kad je koristim iako nisam odobrio korišćenje kamere uopšte

Izdriblani smarač

Ako je toliki problem do kamere, ode se u podešavanjima - aplikacije - messages - dozvole i blokira se pristup aplikacije kameri