OVO ĆE UTICATI NA SVE KOJI KORISTE GOOGLE PRETRAGU: Kako da brže i lakše saznate da li da nešto kupite ili ne | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO ĆE UTICATI NA SVE KOJI KORISTE GOOGLE PRETRAGU: Kako da brže i lakše saznate da li da nešto kupite ili ne

Izmene dolaze nakon kritika da Google pretraga nije korisna kao što je bila ranije, a ostaje da se vidi hoće li ove izmene uticati na dostupnost kvalitetnijih informacijama o proizvodima.

 Poboljšana Google pretraga reči i fraza pod navodnicima Izvor: Unsplash/ Solen Feyissa

Google je najavio neke promene kada je Search u pitanju, a tiču se toga koje će se kritike proizvoda pojavljivati u rezultatima pretraga.

Radi se o tome da kompanija želi da do korisnika tokom pretraživanja interneta dolaze kvalitetne i proverene informacije o proizvodima koje planiraju da kupe.

Možda će vas zanimati

Među informacijama koje se budu pojavljivale tokom pretraživanja bi trebalo da se nađu one koji potencijalnim kupcima mogu da budu od pomoći prilikom kupovine, te one koje nude objašnjenje zašto je neki proizvod dobar, ali i zašto ne valja, te zašto je bolji od prethodnih verzija.

Kritike će dolaziti od onih koji neki proizvod ili uređaj stvarno koriste, zajedno s fotografijama koje pokazuju kako ponuda izgleda.

To znači da će na ceni biti jedinstvene informacije, koje su više od osnovnih podataka koje nude proizvođači i prodavci. Promene u rezultatima pretraživanja bi trebalo da postanu vidljive u narednih nekoliko nedelja i mogle bi da utiču na pozicioniranje sadržaja koji se bave kritikama proizvoda, a na engleskom su jeziku. Pored toga se kaže da će kategorija za review proizvoda u budućnosti dobiti podršku i za druge jezike.

Pogledajte video:

Google Product Reviews ažuriranje
Izvor: YouTube/ @RustyBrick Barry Schwartz Search Engine Roundtable

Izmene dolaze nakon kritika da Google pretraga nije korisna kao što je bila ranije, a ostaje da se vidi hoće li ove izmene uticati na dostupnost kvalitetnijih informacijama o proizvodima.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA