DOOM, FALLOUT, QUAKE I DRUGE HIT IGRE MENJAJU PLATFORMU: Stara se gasi vrlo brzo, moraćete sve opet da instalirate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOOM, FALLOUT, QUAKE I DRUGE HIT IGRE MENJAJU PLATFORMU: Stara se gasi vrlo brzo, moraćete sve opet da instalirate

Kompanija je nedavno odlučila da svoju aplikaciju pošalje u penziju i da igre preseli na Steam.

 Fallout 76 Izvor: Smart Life/ Steam

Veliki broj gejming kompanija ima svoje lokacije za pokretanje igara – za Electronic Arts to je Origin, Epic ima Epic Game Store, Blizzard svoj Battle.net, pa se niko nije iznenadio kada je Bethesda pokrenula Bethesda.net aplikaciju.

Poslednja je nedavno odlučila da svoju lokaciju ipak ugasi i da igre preseli na Steam.

Možda će vas zanimati

U mejlu koji je Bethesda poslala korisnicima stoji da su igre bezbedne, te da će svi moći da ih presela na svoje Steam naloge, kako besplatne, tako i one za koje su platili.

Migracija obuhvata biblioteke sadržaja i Wallet, tako da niko neće izgubiti ništa sa Bethesda.net naloga. Većina igara će sačuvati i napredak koji je igrač postigao, ali će morati ponovo da se instaliraju – ipak, niko neće biti prinuđen da kupuje igre koje su već plaćene.

Pogledajte detalje iz Fallout 76:

Promene počinju u aprilu, a korisnici će do tada dobiti uputstva sa svim detaljima o migraciji, s posebnim osvrtom na igru Fallout 76. Igre će preko Bethesda.net aplikacije moći da se igraju do maja, ali se preporučuje da se sa selidbom počne čim bude dostupna.

Čujte šta kažu gejmeri:

Bethesda.Net Launcher - gašenje nije iznenađenje
Izvor: Smart Life/ @LoneVault Wanderer

Ističe se da je izbor platforme zanimljiv, budući da Microsoft kupuje kompaniju, pa se očekivalo da se igre presele na Microsoft Store. Pretpostavlja se da se nakon procena utvrdilo da je Steam popularnija opcija, te da je odluka motivisana tom činjenicom. Korisnicima se preporučuje da prate buduća dešavanja i da u aprilu počnu s migracijom igara koje žele da igraju i ubuduće.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA