KAKO DA SAMI ODŠTAMPATE DELOVE ZA STEAM DECK: Valve objavio crteže za "uradi sam“ majstore | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SAMI ODŠTAMPATE DELOVE ZA STEAM DECK: Valve objavio crteže za "uradi sam“ majstore

Odluka kompanije da objavi crteže za štampanje kućišta je zanimljiva, budući da ukazuje na to da je Valve spreman da proizvođačima dodatne opreme pruži određenu slobodu u proizvodnji.

  Izvor: SMARTLife / Valve

Steam Deck ručna konzola izlazi 25. februara, a Valve ne prestaje da iznenađuje kupce.

Tako je nedavno objavio nacrte uz pomoć kojih može da se štampa omot za konzolu, a radi se o CAD fajlovima koji sadrže 3D ilustracije, informacije o materijalima, izdržljivosti, te druge podatke.

Možda će vas zanimati

Kompanija je u saopštenju istakla da je to dobra vest za "uradi sam entuzijaste“, ali i za proizvođače dodatne opreme.

Pomenute grupe objavljene crteže mogu da koriste kako bi uz pomoć 3D štampača napravili raznobojna kućišta za Steam Deck.

Novi nacrti stižu uoči lansiranja ručne konzole, a zainteresovani već znaju da se s prodajom počinje 25. februara (cene pogledajte ovde), te da prva isporuka kreće već 28. februara. Korisnici koji su uređaj naručili u pretprodaji će na dan lansiranja dobiti poziv da Steam Deck kupe u prvom krugu, a za to će imati 72 sata od prijema mejla, nakon čega se rezervacije brišu.

Odluka kompanije da objavi crteže za štampanje kućišta je zanimljiva, budući da ukazuje na to da je Valve spreman da proizvođačima dodatne opreme pruži određenu slobodu u proizvodnji. Ta sloboda se odnosi i na dizajn, jer nema utvrđenih pravila, što bi moglo da se pretvori u unosan biznis, pošto mnogi žele rešenja koja su originalna.

Steam Deck štampa
Izvor: Smart Life/ @Technology News Live

Ideju je razvio Sony, a s konzolom PlayStation 5. Nakon što se na tržištu pojavila u samo jednoj boji, čitav buljuk kompanija je požurio da napravi obojene tablice kojom se menja spoljašnjost uređaja. Kompanija je brzo stala na put proizvođačima sa strane, da bi objavila da i sama nudi raznobojna kućišta.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA