GOOGLE UKIDA JEDNU OD NAJPOZNATIJIH APLIKACIJA: Hangouts će biti deo istorije već u martu, spremite se na vreme | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE UKIDA JEDNU OD NAJPOZNATIJIH APLIKACIJA: Hangouts će biti deo istorije već u martu, spremite se na vreme

Svi koji još uvek koriste Hangouts moraju vrlo brzo da se presele na novu aplikaciju.

  Izvor: Mondo

Google je Hangouts odjavio za većinu korisnika još pre nekog vremena, ali su kompanije i poslovne jedinice koje koriste G Suite nastavili da koriste ovu aplikaciju nešto unapređenih funkcija.

I dok se na Hangouts nije lako navići, ne možemo da kažemo da smo srećni zbog ove promene, jer smo mi jedni od tih (jesmo li jedini, možda?!), koji i dalje koriste ovu aplikaciju za svakodnevnu komunikaciju u okviru kompanije.

Možda će vas zanimati

Hangouts umire zauvek 1. marta i prestaće da povezuje korisnike na bilo koji način - aplikacija će jednostavno biti isključena.

Zameniće je Google Chat, koji je već neko vreme dostupan u Google Play prodavnici i ova aplikacija moraće da se instalira kao dodatna i neće moći da joj se pristupi direktno kroz Gmail, kako je to sad situacija sa Hangouts-om.

To, nažalost, znači još više aplikacija na telefonu i još više različitih notifikacija za snalaženje, dok su mogućnosti Chat aplikacije prilično slične, ako ne i iste onim koje ima Hangouts. Da je Google Chat nekako tek usputna aplikacija govori i podatak da je do sada preuzeta samo 10 miliona puta, što je mrvica onoga što imaj Hangouts i druge Google aplikacije, koje su preuzete milijardu, pet ili čak više od 10 milijardi puta.

Pogledajte interfejs Google Chat na telefonu i tabletu:

Google Workspace već neko vreme imaju utisak da su u rupi Google promena aplikacija za dopisivanje koja se ne završava i samo kreće iznova. Zašto je sa Google odlučio da ubije Hangouts i zameni ga samostalnom aplikacijom nikom nije baš najjasnije. Migracija podataka postojećih Hangouts korisnika na Google Chat biće obavljena automatski, a “samo u specijalnim slučajevima do toga neće doći“, objasnila je kompanija. To znači - ako ste loše sreće vaše Hangouts konverzacije neće biti vidljive u Google Chat aplikaciji!

Tranzicija za poslovne korisnike trajaće od 22. marta, pa narednih šest nedelja, a Google Chat je optimizovan za mobilne telefone, tablete i PC računare i integrisan u sve Google druge usluge i aplikacije, uključujući Google Meet i Google Duo.

Da li ima Hangouts korisnika među vama?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

someone

Od kada je posatao, meni je to najbolja aplikacija. Na početku se zvala GTalk i kao i danas funkcionisala je u sklopu GMalil-a. To je bila jedna od prvih aplikacija za četovanje i razgovor . Pokušali su da plasiraju mnoge aplikacije koje nisu zaživele npr. G+ itd. Samo je GTalk tj. sadašnji Hangout preživeo. Jedino mogu da ga ubiju kako bi ga ugasili. Tvrdim da je ova aplikacija dobra i da i dalje postoje ljudi koji je koriste.