GOOGLE UKIDA PODRŠKU ZA STARIJE ANDROID VERZIJE: Gmail, YouTube i Drive prestaju da rade od 27. septembra | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE UKIDA PODRŠKU ZA STARIJE ANDROID VERZIJE: Gmail, YouTube i Drive prestaju da rade od 27. septembra

Korisnici koji koriste Android verzije 2.3.7 i starije više neće moći da se loguju na svoje Google naloge od 27. septembra.

  Izvor: Promo.

Kompanija Google je počela da šalje mejlove opomene svim korisnicima Android 2.3.7 verzije operativnog sistema i starijih.

Za sve Google aplikacije, uključujući Gmail, YouTube, Drive i druge, korisnicima će se od tog datuma ispisivati poruka o pogrešnom korisničkom imenu i lozinki.

Možda će vas zanimati

Jedina opcija da korisnici nastave da upotrebljavaju svoj telefon uobičajeno jeste da ažuriraju softver na Android 3.0, to je Honeycomb verzija OS-a ili da kupe moderan telefon bez ograničenja.

Od 27. septembra svim Android korisnicima verzije 2.3.7 i starijih sistema prestaće da radi čak i aplikacija Google Search.

Ono što će korisnici biti u prilici da koriste je web browser da pristupaju ovim servisima, ali sa tako skučenim ekranima, kakve imaju ovakvi telefoni, kao i sa manje opcija to će biti mnogo lošiji doživljaj bilo koje od aplikacija, koja će prestati da radi.

Ova promena aktivna je za verzije Android 1.0, 1.1 (nema zvaničnog imena), 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread. Poslednja verzija 2.3.7 izašla je u septembru 2011. godine, ali prema očigledno postoji još korisnika koji koriste neke od ovih verzija softvera čim je Google odlučio da reaguje zbog toga.

Ako ste vi ili neko vaš još uvek uz neki od problematičnih uređaja - vreme je za nadogradnju ili ažuriranje, u zavisnosti od toga koji telefon koristite.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA