GOOGLE UKLJUČIO SVIM KORISNICIMA SIGURNOSNU OPCIJU: Moraćete svaki put da potvrdite da ste to zaista vi | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOOGLE UKLJUČIO SVIM KORISNICIMA SIGURNOSNU OPCIJU: Moraćete svaki put da potvrdite da ste to zaista vi

Google je podsetio i da može potpuno besplatno da sačuva vaše lozinke i naloge.

Sudeći po novoj objavi kompanije Google, više od 60% Amerikanaca koristi jednu te istu šifru za različite sajtove, naloge, itd...

Ovakve navike su izuzetno loše, o čemu ste mogli da čitate, a Google je hteo da skrene pažnju na ovaj problem pošto je Međunarodni dan lozinki.

Možda će vas zanimati:

Google planira da preuzme veliki korak kako bi zaštitio naloge svojih korisnika, zbog čega će svojevoljno primorati korisnike da koriste dvostruku verifikaciju (2FA), odnosno autentifikaciju. Ta kompanija je objavila da će korisnici morati na takav način da se prijavljuju ukoliko je njihov nalog "odgovarajuće konfigurisan".

Ukoliko niste sigurni šta radi 2FA, sledeći put kada se budete prijavili na Google nalog, dobićete notifikaciju na vašem pametnom telefonu kako bi potvrdili da ste se zaista vi prijavili na vaš nalog. Ako ste kojim slučajem povezali vaš broj telefona sa Google uslugama, očekujte da ćete uskoro morati da koristite 2FA.

Da biste proverili da li je vaš uređaj povezan sa Google-om, najlakše vam je da posetite označeni deo ove rečenice kako biste proverili. Potrebno je da se prijavite na svoj nalog. Preko iste stranice vi možete i da ukinete Google-u da ima pristup vašem broju telefona, ukoliko ne želite da prolazite kroz 2FA svaki put kada hoćete da se prijavite. Kao što možete da primetite, postoji i više načina provere koje osiguravaju da ste se zaista vi prijavili.

Ukoliko niste povezali vaš broj telefona sa Google kompanijom i ne planirate da tako nešto učinite, vi nećete dobijati ovakve poruke, to jest provere o prijavljivanju. Google je u svom blogu napomenuo da ima i besplatan password manager, koji pamti vaše lozinke i stranice, kako ne bi iste morali ponovo da kucate, ta opcija je dostupna za iOS, Android i za Chrome. Kako istu ne koristimo, ne možemo da vam predložimo da li da je koristite ili ne.

U našoj galeriji pogledajte kako da aktivirate password manager i kako izgleda dvostruka autentifikacija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA