PREUZMITE IOS 14.5: Osim veće privatnosti dobićete i nove opcije, a već je dostupan za 15 modela | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREUZMITE IOS 14.5: Osim veće privatnosti dobićete i nove opcije, a već je dostupan za 15 modela

Apple je objavio novu verziju operativnog sistema iOS, vreme je da ažurirate svoje uređaje.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Apple je pripremio dosta novih opcija za svoje iPhone uređaje sa novom iOS 14.5 verzijom operativnog sistema.

Nova verzija besplatnog softverskog ažuriranja je već sada dostupna za preuzimanje.

Možda će vas zanimati:

iOS 14.5 donosi dosta unapređenja, sada će korisnici iPhone-a moći i da uz pomoć Apple Watch-a otključaju svoj telefon i to sve dok nose masku. Siri je dobila nove glasove, tu su i novi emotikoni, ali najveća zvezda nove verzije je nov način kontrolisanja privatnosti, App Tracking Transparency, o kom ste već mogli da čitate. 

Uz pomoć Apple Watch uređaja, korisnici iPhone-a će moći da otključaju svoje telefone preko Face ID dok nose zaštitne maske. Sa otključanim Apple Watch-om na zglobu, koji se nalazi u neposrednoj blizini iPhone-a, korisnici mogu jednostavno pogledati svoj iPhone i od pametnog sata će dobiti povratnu informaciju, što znači da je njihov iPhone otključan. Nova opcija će biti dostupna od modela iPhone X pa nadalje, dok će biti kompatibilna i sa Apple Watch Series 3 i novijim modelima.

Sa iOS 14.5 i Siri će dobiti drastične promene. Najupečatljivija novina kada je u pitanju ovaj asistent je ta što će korisnici moći da biraju kakav glas će da ima Siri. Novi glasovi koriste Neural Text to Speech tehnologiju kako bi se postigao što prirodniji zvuk. Siri dobija i podršku za Group FaceTime što će omogućiti korisnicima da lakše pokrenu pozive sa više korisnika. Pored toga, Siri će moći da najavi nadolazeće poruke i puter AirPods ili Beats slušalica, dok će tu biti i podrška za hitni kontakt ukoliko iPhone vlasnik ne može da sam obavi poziv. Poslušajte u snimku ispod kako novi glasovi za Siri zvuče.

Nove glasovne opcije za Siri
Izvor: Xyanyde Xemtex

Kako smo već pisali o App Tracking Transparency opciji, istu ćemo da preskočimo. iOS 14.5 je predstavio i nove emotikone koje možete pogledati u galeriji. Korisnici iz Kine i Amerike su dobili unapređene mape koje mogu da jave kada se dogodi neki incident ili opasnost na putu. Uz pomoć Siri koja obaveštava korisnika tokom navigacije, korisnici će ostati u toku sa najnovijim dešavanjima na putevima. Ove opcije nažalost još uvek nema za ostatak sveta.

Dodatne iOS 14.5 opcije

  • Apple Podcasts dobio redizajn koji omogučava lakše slušanje podkasta, kao i opciju da se sačuvaju ili preuzmu epizode koje se čuvaju u biblioteci za brz pristup.
  • Podrška za AirTag
  • Appče News dobio redizajn News+ stranice koja olakšava preplatniku da brže nađe, skine, kontroliše časopise i vesti.
  • Apple Fitness+ korisnici mogu putem AirPlay 2 da strimuju audio i video
  • Opcija Reminders dodata, a ona omogućava da sortirate prioritetne datume, kreirate nove, ili zakažete važan termin radi podsećanja
  • Voice Control dostupan i na španskom jeziku u Meksiku, Španiji i Americi

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA