APPLE UŠTEDEO 861.000 TONA METALA prodavanjem iPhone 12 bez punjača | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

APPLE UŠTEDEO 861.000 TONA METALA prodavanjem iPhone 12 bez punjača

Manje pakovanje iPhone 12 telefona i nedostatak punjača omogućili su ovoj kompaniji da uštedi oko 861.000 tona bakra, cinka i kalaja, kao i da ih transportuje znatno efikasnije.

  Izvor: YouTube/ Printscreen/ Max Tech

U svom ekološkom izveštaju za 2020. godinu, Apple tvrdi da je smanjio emisiju CO2 sa 25,1 miliona tona u 2019. godini na 22,6 miliona tona, kao i da je potrošnja struje opala za 13,9 miliona kWh.

Apple tvrdi da je odluka o izbacivanju punjača i smanjenju paketa ekološke prirode, i da se oni brinu o zdravlju naše planete i da ovakvim potezima žele da pomognu ljudima. Protekla godina je obeležena borbom protiv klimatskih promena, pa je Apple postao CO2 neutralna kopmanija za sve svetske operacije, sa potpunom neutralnošću koja je planirana za 2030. godinu - od lanca nabavke do korišćenja proizvoda.

Apple je smanjio prosečnu potrošnju struje za 70% u poslednjih 12 godina

Novi proizvodi sada koriste više recikliranog materijala. Primera radi MacBook Air sa Retina ekranom koristi čak 40% recikliranog materijala, a čak 99% recikliranog volframa se koristi u iPhone 12 i Apple Watch seriji 6.

Možda će vas zanimati

 Za ovu svrhu, Apple laboratorija za reciklažu materijala u Teksasu može da izvuče rekte materijale, čelik i volfram iz recikliranih iPhone telefona. Apple takođe navodi u svom izveštaju da jedna tona komponenata koju razdvoji njihov robot za rasklapanje Daisy, izvuče zlata i bakra koliko se nalazi u 150 tona iskopane rude.

 Otpad
Otpad
Izvor: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock.

Možda će vas zanimati

 Dodajte tome i Apple M1 čip koji troši znatno manje struje, kao i da korišćenje M1 čipa u Mac Mini računaru smanjuje ukupnu emisiju štetnih gasova, koji se generišu u proizvodnji ovog proizvoda za 34%. Apple takođe tvrdi i da je novi punjač za 8. generaciju iPad tableta čak 66% efikasniji od zahtevanog Energy Star rejtinga potrošnje.

Apple takođe sprovodi unapređenje lanca isporuke, u kojem je čak 110 učesnika obećalo da će preći na korišćenje čiste energije. Ono što je već poznato je da Apple data centri već neko vreme rade u potpunosti korišćenjem struje iz obnovljivih izvora, kao i da je kompanija odvojila 200 miliona dolara za uklanjanje CO2 iz atmosfere zasađivanjem šuma koje će prirodno ukloniti neželjene gasove iz Zemljine atmosfere.

Potpuno je jasno da je Apple jedna od kompanija koja je posvećena očuvanju životne sredine i više je dokaza da se njihovo poslovanje kreće u pravom smeru. Međutim, pravdati se činjenicom da isporučujete novi iPhone 12 bez punjača, sa kablom kompatibilnim samo sa prethodnom generacijom, zarad očuvanja životne sredine bi bilo kao da kupite automobil u salonu, koji vam isporuče na kućnu adresu bez točkova.

Pa sigurno da imate točkove od prethodnog automobila? Nemate, jer ste prodali prethodni auto sa točkovima? Baš šteta, ali ne brinite, možete kupiti nove točkove od nas. A i da niste, novi točkovi imaju rupe za montiranje koje odgovaraju samo sa našeg prošlogodišnjeg modela... I ne brinite, mi brinemo (preko vašeg džepa) o ekologiji!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Стеф

Али су исто тако уштедели на ефикаснијем транспорту, читај јефтинијем и притом су купци морали поред телефона и да купе нови пуњач јер су претходни свој Ајфон исто тако продали са пуњачем (логично), или га нису уопште ни имали па свакако мораш пунити нечим телефон. Дакле уштеда на транспорту, продаја телефона и на крају продаја пуњача. Не знам да ли Епл стварно мисли да његови купци имају тако низак ниво интелигенције јер ово је заиста вређање интелигенције.

Dane

@Стеф Ne Apple zna da njihovi korisnici imaju veliki broj punjača po kući. iPhone 12 dolazi sa USB kablom, tako da ga možeš puniti bilo kojim ispravljačem koji ima USB outlet. Zidne utičnice sa USB outletom su sada već standard. Problem imaju oni koji su prethodno bacili pare na neki kineski kršdroid koji ima punjač u kome je kabl zaliven u ispravljač.