Volite golišave fotke? Koristite ovu aplikaciju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volite golišave fotke? Koristite ovu aplikaciju!

Ne dozvolite da se posle kajete…

 Izvor: Promo / Nude

Nude (Golotinja, slobodan prevod) je prva aplikacija koja koristi veštačku inteligenciju kako bi sakrila sve vaše golišave ili škakljive slike. Golišave fotografije nikad nisu bile popularnije, a činjenica je da nikad nije bilo lakše deliti ih. Ipak, kad se radi o zaštiti ovakvih stvari i privatnosti uopšte, tehnologija nam nije bila, iz razno raznih razloga, prijatelj.

Neke od poznatih ličnosti, koje su pretrpele sramotno hakovanje tokom 2014. godine, verovatno nisu imale nameru da se njihove golišave fotke nađu pred očima javnosti. Jednostavno, Google, Apple ili neki drugi „klaud“ povukao je slike, koje su one možda ubrzo nakon fotografisanja izbrisale, a ostatak priče znate - ili ne znate? Pročitajte ovde, svakako!

Kako da gledate PornHub na miru

Možda se i nekima od vas desilo da u „klaudu“ pronađete neku svoju golišavu sliku, za koju ste odavno mislili da je izbrisana?!

„Na TechCrunch konferenciji svi su bili u fazonu - ma, jok, kakva crna golotinja, nemam to ja, ali bih voleo da saznam više o Nude aplikaciji!“

Džesika i Čen, Nude aplikacija

Dva mlada kreativca, koji su tek punoletni po američkom zakonu, napravila su Nude aplikaciju, koja će sakriti sve te škakljive slike, koje možda i ne znate da još uvek imate. Aplikacija, koristeći mašinsko učenje i veštačku inteligenciju pretražuje dostupne resurse telefona, „klaud“ prostore, pronalazi golišave fotke, zatamnjuje ih i premešta u „Private vault“ odeljak, koji je moguće videti samo u posebnim uslovima - uz autentifikaciju jedim ili u više koraka. Dobra stvar je što i kamera, nakon instalacije Nude aplikacije prepoznaje golotinju, pa slike i video koji ih sadrži automatski ide u privatan odeljak aplikacije.

Gole fotke, Golišave fotke, Nude, Golotinja Izvor: Promo / Nude

Svaki put kad aplikacija pronađe osetljiv sadržaj i prebaci ga u „Private vault“ korisnik o tome biva obavešten notifikacijom, nakon čega se sadržaj može obrisati s originalnog mesta, ako korisnik tako poželi. Prema testu TheVerge ekipe aplikacija nije savršena, pa će sakriti ili makar pokušati da sakrije go muški torzo (oh, koliko je to danas popularno, zar, ne?!), ali će se, kako autori kažu „muške bradavice uskoro smatrati OK golotinjom, osim ukoliko to vlasnik ne bude želeo drugačije“).

Nude aplikacija dostupna je za Phone, i to za iOS 11, koji ima ugrađene napredne filtere za privatnost korisnika. Ukoliko imate kompatibilan telefon već sad imate mogućnost da koristite Nude, koja nikad neće poslati vaše slike ni na svoj, ali ni na servere drugih kompanija, tvrde njeni tvorci.

Savet plus: Nude je idealna aplikacija za čuvanje slika sa osetljivim informacijama - pasoša, lične karte, prevoznih karata i slično.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi